Terra i cuina i turisme gastronòmic

TORNA L'ESPAI TERRA I CUINA: Impulsant la gastronomia i el turisme gastronòmic

L’Espai Terra i Cuina canvia d’ubicació i passarà del Passeig al Parc Jaume Balmes amb la proposta de Turisme Gastronòmic. En aquest espai, els visitants podran descobrir la mostra de productes alimentaris i gaudir d’activitats i propostes gastronòmiques de proximitat: un tast de productes del Lluçanès, productes de Fet a Osona, la presentació del llibre Cuina pràctica. 29 receptes per sorprendre, de Manel Molera, i un tast d’Osona Terra i Osona Cuina.

Una trentena d’expositors de productes alimentaris de proximitat i amb certificació ecològica o de producció pròpia oferiran els seus productes durant els dies del Mercat del Ram. Hi trobareu olis, herbes, carns i embotits, vins i ratafies, pans i làctics, entre d’altres.

Aquest espai estarà amenitzat per diferents concerts i activitats com Alérgicas al Polen, Irene Reig, Blu, Animalia Inc, companyia Homenots i l’Animalada de Katakrak, entre altres.

Els territoris convidats que oferiran la seva gastronomia a Osona, per dinar de 12.00h a 15.30h dissabte i diumenge, són: Valls, que ens proposen uns Calçots típics d’aquest municipi, i Pals amb un arròs típic de carn i peix.

Vinculat amb l’Espai Terra i Cuina s’organitza el Concurs del Plat del Ram, una proposta coorganitzada amb Osona Cuina a través de la qual diferents restauradors de la ciutat de Vic proposen un plat representatiu del Mercat del Ram. En aquest espai s'hi podrà degustar el guanyador de l'edició 2022 que se sabrà el mateix dilluns 4 d'abril. 

Us hi esperem!