Mercat del Ram 2019

12, 13 i 14 d'abril de 2019 


Horaris de fira:

  • Divendres de 17'00h a 20'00h
  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Horaris Jocs en família (Pl. dels Màrtirs i Pl. Santa Eulàlia):

  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 14'00h i de 16'00h a 20'00h


Tipus d'entrada:

  • Pavelló Ramader: 3,-€ 
  • Zona Eqüestre: accés gratuït Matins | accés Tardes: 3,-€
  • Resta d'espais: accés gratuït

  

UNA FESTA PER CELEBRAR LA TRADICIÓ AGRÍCOLA I RAMADERA D'OSONA

El Mercat del Ram celebra, cada any, la tradició agrícola i ramadera de la comarca. Durant 3 dies, Vic acull una programació extensa d’activitats relacionades amb aquests dos sectors econòmics, però també se sumen a la festa múltiples propostes lúdiques i comercials.

Algunes de les novetats d’aquest any són que les demostracions eqüestres no només es podran veure a la zona esportiva, sinó que el dissabte a la tarda també n’hi haurà a la Plaça Major. En l’àmbit cultural destaca la iniciativa Dissabte de Rams i Llibres que arriba de la mà de Llibreries de Vic i Òmnium Cultural, i que portarà a diversos autors a signar llibres a Vic. 

A la zona del Recinte Firal El Sucre enguany s’oferiran tastets de vedella de Raça Bruna, i també s’ampliarà la zona destinada a exhibició d’automòbils a l’aparcament Joan de Serrallonga. 

D’altra banda, hi haurà continuïtat en algunes de les iniciatives més destacades dels últims anys com és el cas de La Casa de Pagès, instal·lada al pavelló del Recinte Firal El Sucre, que acollirà un seguit d’espais adreçats principalment al públic família i que donen a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions. 

A la carpa exterior del Recinte Firal, s’hi durà a terme el 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus i, davant del pavelló firal, el Club de Gos d’Atura Català organitzarà diverses activitats relacionades amb aquests animals com un concurs morfològic i demostracions de treball. 

L’Espai Terra i Cuina es tornarà a instal·lar al Passeig, combinant gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses i música. El territori convidat d’aquest any és Pals, que oferirà un arròs típic amb carn i peix. 

Un any més, la Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acollirà l'espai Vine a Jugar! amb un seguit de jocs i actuacions adreçades al públic familiar

Per facilitar la mobilitat, dos carrilets connectaran les zones on hi ha programades més activitats del Mercat del Ram. El dos trens estaran en funcionament dissabte i diumenge, de 10h30 a 14h30 i de 16h a 20h, i seran d’ús gratuït. Les parades seran al Recinte Firal, a la Plaça del Carbó i la Zona Esportiva.

Altres activitats destacades són la Mostra de Turisme al Passeig, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra d’Automòbils al pàrquing Joan de Serrallonga i el concurs de globus aerostàtics. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es faran exhibicions castelleres i gegants, així com també diverses competicions esportives.


MOSTRES COMERCIALS I UBICACIONS:
 

Zona Recinte firal El Sucre:
   -  La Casa de Pagès
   -  Exposició de vacum
   -  Exposició ovina
   -  Exposició de porcí
   -  Concurs Català de Canals Porcines
   -  Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus
Edifici El Sucre:
   -  Jornades tècniques
C. Joan de Serrallonga:
   -  Mostra d'energies renovables i jardineria
   -  Mostra d'horticultura
C. Mossèn Josep Gudiol:
   -  Mostra d'automòbils
Av. del Països Catalans:
   -  Mostra de maquinària agrícola i vehicles industrials
Rambles del Passeig i del Carme:
   -  Espai Terra i Cuina i CCCV
   -  Mostra de turisme
C. de Santa Joaquima de Vedruna i Pl. Santa Eulàlia:
   -  Zona infantil
   -  Mostra d'artesania

Zona Esportiva:
   -  Exhibicions i demostracions eqüestres
   -  Exposició de cavalls