MERCAT DEL RAM 2021

PRÒXIMA EDICIÓ: 26, 27 i 28 de març de 2021 


Horaris de fira:

  • Divendres de 17'00h a 20'00h
  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Tipus d'entrada:

  • Recinte firal El Sucre Pavelló Ramader i zona eqüestre:  3€ 
  • Resta d'espais: accés gratuït

  

UN MERCAT DEL RAM AMB NOVES UBICACIONS!

Aquest any el Mercat del Ram de Vic arriba amb moltes novetats. Del 26 al 28 de març la ciutat celebrarà la tradició agrícola i ramadera de la comarca d'Osona amb múltiples activitats i exhibicions, i algunes d'elles estrenaran nous escenaris com són el Parc Jaume Balmes i el Passeig Pep Ventura 

D'aquesta manera, el Parc Jaume Balmes acollirà l'Espai Terra i Cuina, que té la gastronomia relacionada amb la nostra comarca com a eix principal, amb parades de productes d'alimentació, food trucks, tasts i degustacions, que es complementaran amb la mostra de Cinquanta Cerveses Catalanes. 

Al Passeig Pep Ventura hi haurà la Mostra de Turisme, amb representació de diversos territoris catalans i entitats de Vic, i una àrea de jocs infantils. Aquí també es farà el Dissabte de Rams i Llibres, on seixanta escriptors i il·lustradors d'arreu del país signaran i dedicaran les seves obres. 

El Recinte firal continuarà sent l'epicentre de l'activitat ramadera. Concursos morfològics, demostracions, exposició d'animals i tot un conjunt d'activitats adreçades al públic familiar, que s'engloben dins La Casa de Pagès, amb l'objectiu de donar a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d'activitats, tallers i exposicions. 

Un altre dels canvis importants és la nova ubicació de la Mostra Eqüestre, que aquest any no es farà a la zona esportiva sinó a la zona d'El Sucre. Aquí s'hi faran activitats com Horseball, exhibicions de doma d'alta escola, un carrousel infantil, un circuit de ponis o el V Raid Hípic de Vic.  

El professional del sector agropecuari també tindrà el seu espai amb la Jornada Europorc, que es farà dimecres 1 d'abril, i que aquest any girarà entorn de Transicions i engreixos. Com afrontem la situació després de la reducció dels antibiòtics

Altres activitats destacades són la Mostra de Maquinària Agrícola i Vehicles Industrials, la Mostra d'Automòbils i la Mostra d'Energies Renovables, el Concurs de Globus Aerostàtics i el Concurs de Pintura Ràpida. D'altra banda, durant tot el cap de setmana, el centre de Vic acollirà exhibicions castelleres, gegants, sardanes, així com un concurs de bitlles catalanes.