Coneix els Ponents | Biomassa

 

 

Anna Sanitjas

Directora general d'ecosistemes forestals i gestió del medi. És la competent en la conservació i gestió del patrimoni forestal, el foment de la bioeconomia, la prevenció d'incendis, l'activitat cinegètica, i la pesca continental. Enginyera Tècnica Forestal (UdL) i Enginyera de Forests (UdL), màster en Administració i Direcció d'Empreses (Ull) i en Prevenció de Riscos Laborals (UCJC), i compta amb un Programa de Desenvoluapment sostenible i Agenda 2030 (ESADE).

 

Bernat Vilarasau

Gerent de l'Organisme Autònom de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic.

   

Raimon Mariné

Responsable de Bioenergia al Grup COMSA.Llicenciat en Biologia per la UB. Ha treballat durant més de 10 anys com a consultor ambiental autònom i posteriorment com a director tècnic d’una consultoria ambiental. Involucrat en nombrosos projectes de biologia de la conservació d’espècies forestals amenaçades, planificació del territori, implantació de projectes d’energies renovables, connectivitat ecològica i infraestructures. Durant els darrers 14 anys ha estat el responsable de subministrament de biomassa forestal al grup COMSA. Va ser un dels membres fundadors del Clúster de Bioenergia de Catalunya, entitat que va presidir entre els anys 2018 i 2021.

 

   

José Magro

Director de Sostenibilitat de AENOR Espanya. Durant la seva trajectòria professional ha pogut participar en l'evolució del medi ambient fins a la sostenibilitat i, avui dia, desenvolupar en els temes més actuals com la Petjada de Carboni i la seva neutralitat, els objectius de desenvolupament sostenible, l'economia ciruclar en qüestions com l'ecodisseny, la gestió de reidus i l'aigua o el reciclatge de plàstic, el reporting no financer, les compres sostenibles o la igualtat de gènere.

 

Ana Belén Noriega

Secretaria General de PEFC Espanya. Enginyera Forestal per la Universitat Politècnica de Madrid i MBA en Direcció de Projectes. Va començar la seva carrera com a empresària, amb àmplia experiència en implantació i seguiment de Xarxes Europees de control de la salut dels boscos i Xarxa de Parcs Nacionals. Consultora en política forestal internacional per al Ministeri de Medi Ambient entre el 2000 i 2006. Durant els anys 2011 i 2012 Directora de la Unitat d'Enllaç Madrid del Procés Europeu "FOREST EUROPE", liderat pels Ministres Europeus del sector. La política forestal internacional continua ocupant gran part de la seva activitat professional (Consell Europeu, ONU, FAO, Comissió Europea). Punt Focal per a Moda Sostenible. Membre del grup d'Experts a ONU/UNCEFACT en traçabilitat i transparència i de la xarxa de Comunicadors Forestals de CEPE/FAO.

 

Robert Roch

Amb 20 d’experiència en l’àrea de la desenvolupament de negoci en una multinacional de les Telecomunicacions, postgraduat en Gestió de l’Empresa de Telecomunicacions per la UPC i Tècnic Superior en Gestió Forestal i Medi Natural, actualment s’encarrega de la comunicació i del desenvolupament de les empreses de la Cadena de Custòdia a PEFC Catalunya, promovent i impulsant la certificació forestal PEFC com a motor d’una gestió forestal sostenible dels boscos,  el manteniment de la seva biodiversitat i el desenvolupament rural.

 

Enric Vadell

Enginyer de forests i Doctorat en Gestió Forestal i del Medi Natural per la Universitat de Lleida. He desenvolupat la carrera professional a la Generalitat de Catalunya com a enginyer a les comarques d’Osona i a l’Alt Urgell on he desenvolupat diversos projectes de prevenció d’incendis i de gestió de boscos públics. He treballat com a Responsable de dinamització de la producció forestal a l’Alt Pirineu, i des del 2017 treballo com a subdirector general de boscos. He publicat diversos articles en revistes científiques sobre la història de les repoblacions a l’estat espanyol.

 

Jordi Codina

Enginyer Tècnic Forestal i Ambientòleg. Tècnic forestal en una enginyeria ambiental des de fa 21 anys, treballant sobretot en planificació i gestió forestal. També en valoracions, plans cinegètics, segregacions, excessos de cabuda, subvencions, cadastre...

 

 

Yolanda Domenjó

Enginyeria Tècnica Forestal. Postgrau en Sistemes de Informació Geogràfica. Màster en Prevenció de Riscos Laborals. Llicenciatura en Ciències Ambientals. Tècnica Forestal del Departament Forestal de Grup Boix, Puig-reig. Desenvolupant tasques de suport a la planificació i execució de treballs forestals: Gestió de personal i activitats preventives. Responsable de la Cadena de Custòdia PEFC. Tècnica de suport d’ARESCAT, Associació de Rematants i Serradors de Catalunya, associació aglutinadora del teixit empresarial i industrial forestal de Catalunya.

 

Toni Cunill

 

 

Martí Camps

Grau en Enginyeria Forestal. Tècnic del Departament Forestal de Grup Boix, Puig-reig. Desenvolupant tasques de planificació i execució d’aprofitaments forestals. Responsable de Biomassa Forestal.

 

Cesca Famadas

 

 

Pere Sala

Diplomat en ciències empresarials . És propietari i director executiu a SALA FORESTAL S.L. i a SALA BIOMASSA S.L. L’activitat de Sala Forestal es la Gestió Forestal Sostenible i el comerç de fusta des de fa tres generacions. Al 2011 vàrem iniciar l’activitat de producció i distribució de biomassa forestal . Al 2020 es va constituir Sala Biomassa per acollir l’activitat de biomassa i separar les dues línies de negoci.

   

Jordi Puigdevall

Gestiona l'empresa Forestal Riudecòs SL des de fa 30 anys, empresa que ha anat creixent i diversificant les seves activitats, forestals i derivades. Actualment la seva principal activitat és la serradora de llenya seguit de transport forestal, feines forestals tan a la pròpia finca com a tercers, centre de rebuda de tronc per biomassa i agroturisme a les cases de Riudecòs.

   

David Pizà

 

Director d'expansió d'Enerbio

   

Jaume Nogué

Gerent de Palets Martorell

   

Laia Sarquella

Tècnica d'energies renovables a l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

   

Joan Anton Fornieles

Soci-Director d'Energrup Bio Renovables

   

Tomàs Martínez

Gerent de Comet

   

Joan Roquer

Soci-fundador de Visio Solar

   

Pere Joan Serra

Empresari tècnic especialista de climatització, estufes i calderes de biomassa i aire condicionat d'ús domèstic amb més de vint anys d'experiència en el sector de les renovables.
Actualment, tenim les nostres dependències al polígon Sot dels Pradals de Vic.

   

Remei Aldrich

Enginyera química que treballa en l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona, concretament en l'Àrea d'Energia. Ha participat en l'impuls, contractació i seguiment de més de 70 projectes energètics municipals, des de l'àmbit de l'eficiència energètica i la producció tèrmica renovable amb biomassa. Actualment treballa en la dinamització de projectes de comunitat energètica on la font renovable és el biogàs.