Coneix els Ponents | Bioconstrucció

 

Miquel Vilaró

Arquitecte tècnic especialitzat en construcció amb fusta. Va ser regidor d'Urbanisme i Medi Ambient (2003-2007) i actualment és professor de l'Escola Vedruna de Tona.

 

Ester Coma

Responsable de la plataforma Prima de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

   

Manel Alcubierre

Arquitecte, soci fundador de 4 Ratlles arquitectes slp i secretari de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

 

Victòria Merchán

És arquitecta per l’ETSAB. Posteriorment es va especialitzar amb el màster en biologia del hàbitat del Instituto Español de Baubiologie, IEB. Ha col·laborat amb el grup de recerca REARQ de l’UPC en projectes de diagnosi per a la rehabilitació energètica. Actualment col·labora amb el despatx Energiehaus realitzant projectes d’habitatge Passivhaus, consultoria energètica i docència. També forma part de l’associació Bioarquitectura mediterranea.

 

Andreas Garraux

Arquitecte suís català compromès amb projectes sostenibles aquí i allà. Fundador de l'empresa Garraux Carrera. 

 

Joan Carles López

Expert en geobiologia i especialista en radiacions de l'hàbitat, tècnic en mesuraments de radiacions no ionitzants. Tècnic i expert en Descontaminació electromagnètica amb una constant renovació, amb els últims descobriments i avenços en aquest camp, i actualment investigant i classificant els tòxics directes a l'habitatge i les seves alternatives, així com el testatge personal per diferents mitjans de les anomalies produïdes per les radiacions ambientals i tòxiques. Realitzador de labors de recerca en nous materials de blindatge, col·laborador en mitjans, xerrades i conferències especifiques, formador i editor de cursos especialitzats sobre les radiacions naturals i artifcials, format en diferents seminaris a Alemanya,

 

Guillermo Vázquez

GVG Estructuras Artesanas, SL. Arquitecte tècnic especialista en construcció sostenible.

 

 

Arnau Bujons

Arquitecte col·legiat, llicenciat a l'ETSAB Upc (2009) i especialitzat en el disseny bioclimàtic i la construcció amb materials naturals com la fusta, la terra o la palla.  És responsable des del 2013 del projecte CASETADEPALLA, de formació, difusió, assessorament i elaboració de projectes en bioconstruccció. Té diversos projectes visats i construïts amb palla i també es dedica a la formació, des d'on ha col·laborat amb diverses universitats  (UDG, UDL) amb tallers i visites tècniques. És cocreador i un dels formadors de la formació professional europea en construcció amb palla STEP, de la RCP, i responsable de la formació en bioconstrucció a l'Escola agrària de Tàrrega. Ha participat en diferents associacions, i actualment és el secretari de la Red de construcción con paja i colaborador d'AUS.

 

 

 

Monika Brümmer

 És una arquitecta independent d'origen alemany, involucrada en disseny arquitectònic amb cànem des del seu projecte final de carrera, desenvolupat a la HdK Berlín entre 1995 i 1996. Té un màster en Ciències i Tecnologies de la Restauració del Patrimoni Arquitectònic i un doctorat en Història i Arts, tots dos vinculats a la valorització de cànem per a la construcció. És la inventora de Cannabric (maó d'argila de cànem per a a aplicacions portants), que fabrica i comercialitza a Espanya des del 1999. Propietaria de l'empresa CANNATEKTUM habitat and materials science, SL., amb seu a Guadix (Granada). Des del 2013 dóna suport al Marroc promovent el cànem com un recurs industrial. El 2017 va cofundar la cooperativa marroquina Adrar Nouh.

 

Anna Costa

Actualment Coordinadora del Cicle de l'Aigua al Consell Comarcal d'Osona, des d'on ese gestiona el cicle de l'aigua a una bona part de la comarca. Treballa al Consell des de 2002 on va començar a pla de purins i ha estat a pla de camins i abastament. 

 

Albert Soriano

Cap d'estudis i directiu de l'Escola Gremial d'Instal·ladors de Barcelona (EGIBCN).

   

Josep Mutge

 Arquitecte tècnic

Max Rutgers

Fuster d'armar. Va començar la seva formació com a fuster d'estructura amb els Compagnons du Devoir el 1994, el 2007 s'instal·la a l'Alt Empordà i crea MaxMadera, des d'aleshores ha executat obres destacades com: el Restaurant Antaviana nominat als Premis d'arquitectura de les comarques de Girona 2013 (COAC), la cúpula del Mas Marroch finalista als Premis Catalunya Construcció 2016, el Restaurant Draulic guanyador de Guardons de la fusta 2018, a la categoria d'arquitectura pel seu disseny i realització. O en restauració del patrimoni com La Casa Burés, Claustre dels Gats al Reial Monestir de Pedralbes, Campanar de l'església de Sant Andreu de Serinyà. Com a docent i formador col·labora amb entitats com la Fundació Universitat de Girona, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el GRETA, l'Institut d'Estudis Secundaris Josep Brugulat de Banyoles, l'escola taller de Bioconstrucció "Origens", el centre de formació professional CEFA, el Centre de formació professional Techcollege d'Aalborg (Dinamarca) o l'Institut Escola Industrial de Sabadell. La Generalitat de Catalunya li va atorgar el Diploma de Mestre Artesà el 2020.