Coneix els Ponents | Autoconsum

 

 

Assumpta Farran

Directora general de Qualitat Ambiental, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya des de febrer de 2011. Llicenciada en Ciències Físiques en l'especialitat de Física de l'Atmosfera i Geofísica per la Universitat de Barcelona. 

 

Tomàs Molina

Meteoròleg i presentador de televisió català, és llicenciat en física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat. Actualment és cap de meteorologia de Televisió de Catalunya.

   

Juana Mundó

Biotecnòloga especialitzada en medi ambient i desenvolupament internacional. Divulga la cultura energètica, fa consultories tècniques, fundraising i explora noves àrees de negoci. La Joana és llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estudiat els màsters de Bioengeenering amb especialitat Medi Ambient a la Université de Technologie de Compiègne i de Desenvolupament Internacional a la Universitat Politècnica de Catalunya. Des de 2012, gestiona a Ecoserveis projectes nacionals i internacionals sobre diverses temàtiques: mecanismes de finançament i models de negoci per a projectes d’energia, energies renovables, eficiència energètica, pobresa energètica i canvi climàtic. També realitza consultoria tècnica a entitats públiques per a la planificació estratègica en l’àmbit de l’energia, la pobresa energètica i el canvi climàtic, així com consultoria per a la redacció de projectes europeus. A més, ha realitzat estudis sobre pobresa energètica i ha participat en publicacions sobre drets energètics i pobresa energètica, entre d’altres. Mensualment col·labora amb el programa “Vida Verda” de Ràdio 4, des d’on contribueix a la difusió de la cultura energètica. A Ecoserveis també s’encarrega del desenvolupament de negoci a nivell internacional i captació de fons per poder seguir duent a terme innovació en l’àmbit de l’energia.

 

Marta Morera

És llicenciada en Ciències Ambientals, especialitat en Gestió i Planificació Ambiental (UdG), i Màster en Energia pel Desenvolupament Sostenible, energies renovables i estalvi i eficiència energètica (UPC). Ha estat responsable d’Acció Ambiental a l’Ajuntament de Rubí, on també ha estat tècnica de Medi Ambient, i responsable tècnica del projecte estratègic ‘Rubí Brilla’

 

Anna Domenjó

Enginyera Tècnica en Electricitat, que fa 23 anys que treballa en el sector elèctric, on va començar a treballar a peu de xarxa en Alta i Baixa Tensió, on a través d’aquesta feina i de les guàrdies d’atenció tècnica al client, va descobrir la seva passió d’estar en permanent formació i implicació en tot el que comporta una solució i ajuda al consumidor per tal d’optimitzar les instal·lacions i el seu consum, caminant sempre de la mà de les noves tecnologies i cap a la transició energètica tan necessària

   

Emili Rousaud

Empresari, CEO de Factor Energia i expert del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya. Rousaud també és Vicepresident de la patronal catalana PIMEC i membre del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.
A més, és membre del Comitè d’Agents del Mercat Elèctric i impulsor i fundador de l’Associació de Comercialitzadores Independents de l’Energia (ACIE).

 

Gaia d'Elia

Enginyera de formació i consultora ambiental, Gala d’Elia coordina BATEC, el Pol Cooperatiu per a la Transició Energètica, un projecte d’intercooperació que treballa des de Barcelona amb l’objectiu d’esdevenir un referent en l’aposta per un model sostenible i democràtic impulsat des de l’Economia Social i Solidària. 

 

Albert Vendrell

Va començar a treballar a Diputació de Barcelona el 2010 en el marc del projecte ELENA finançat pel Banc Europeu d’inversions. El projecte ELENA va ajudar a promoure inversions en eficiència energètica i renovables al municipis de la província. 13 anys després segueix treballant-hi per promoure la Transició energètica al territori, ara des de la Secció de Suport Energètic Local, d’on n’és el cap.

 

 

Ermen Llobet

President d'Osona Energia

   

Santi Martínez

Fundador i Director General de KM0, que té presència a 113 municipis de Catalunya amb diferents estratègies de CEL

 

Olga Barrachina

Enginyera Industrial i Màster en Energia Sostenible. Porta més de 20 anys treballant en el sector de l'eficiència energètica en l'edificació. Membre de l'Associació LIMA, va participar en la ideació i realització del projecte VIlawatt. Fins desembre del 2022 sòcia i treballadora a Aiguasol, on ha participat en diversos projectes de  conceptualització de Comunitats energètiques i consultoria especialitzada en aquesta àrea.

   

Joaquim Daura

 

Active Energy Management Director a Schneder Electric i President del CEEC

   

José Enrique Vazquez

 

CEO de EnerGroc. Consultoria Energética. linkedin.com/in/josé-enrique-vázquez-69221618

President del Grup de Gesrors Energètics de Catalunya. https://gge.cat/junta-directiva/ 

Master en Ingeniería Ambiental por la UPC y promotor y actual presidente del Grup de Gestors Energètics de Catalunya, promotor y , expresidente de ACEMA, Associació Catalana d'Enginyeries i Consultories Mediambientals, , colaborador y  miembro de AEMES, y participe habitual en los medios de comunicación, RAC1 CatRadio, SER, RTVE, TV3,,La Vanguardia, etc.

   

Jordi Rabat

 

CEO & Founder d'Energy Tools, consultoria energètica líder en gestió de grans comptes industrials i clients multipunt arreu del territori espanyol. Especialistes en la gestió de contractes de gas i electricitat amb un software de Gestió propi anomenat EBO-ENERGY BUSINESS ONE. Experiència en el sector energètic de més de 20 anys amb una cartera de més de 500 clients i 25 gestors energètics amb dues oficines, Olot i Terrassa.

   

Laura Garcia

 

Enginyera Industrial. Directora executiva a Onsen Energia - Grup Trebol. Membre de la comissió executiva d'energia del Enginyers Industrials de Catalunya. Membre de l'equip docent del Consell de formació i ocupació d'EIC i responsable del curs Introducció a la norma ISO 50001 de sistemes de gestió de l'energia.

   

Xavi Bou

 

Director General Adjunt de Desenvolupament de Negoci a ELECTRA CALDENSE i també responsable de l'Àrea de Digitalització i Comunitats Energètiques. És llicenciat en Dret (UAB), màster en Dret Internacional dels Negocis (ESADE) i postgrau en Administració i Direcció d'Empreses (UPC). Compta amb més de 15 anys d'experiència en el sector de les energies renovables capitalitzades en multinacionals com ALSTOM i GENERAL ELECTRIC.

   

Manel Sastre

 

Treballa a Som Energia. Actualment immers en el repte de desenvolupar conjuntament amb una aliança de 7 cooperatives catalanes la plataforma SomComunitats.coop pel desplegament i suport d'una xarxa de comunitats energètiques. Participa principalment en l'eix estratègic, l'eix de modelatge i l'eix digital. 

   

Alex Ivancic

Enginyer industrial doctorat per la Universitat Politècnica de Catalunya. Combina l'exercici professional amb la docència als camps de l'energia, l'urbanisme i el medi ambient. ÉS actualment soci i consultor sènior d'Enginyeria Aiguasol i investigador a l'Institut de Recerca Energètica de Catalunya. És membre electe de la Societat científica de Sèrbia.

   

Xavi Cipriano

 

CEO de l'empresa Beedata Analytics. Master en Climatització i Eficiència Energètica en Edificis Enginyer Químic, Universitat de Barcelona. Investigador Senior en CIMNE (https://www.beegroup-cimne.com) (des de 2002). Fundador i CTO de INERGY (https://www.inergybcn.com) (2003-2012). Fundador i CEO de Beedata https://www.beedataanalytics.com (des de 2017). Especialista estalvi energètic, gestió activa de la demanda i participació d'usuaris, sistemes d'energía solar i gestió de la energía en edificis i districtes urbans. Investigador en el BEEgoruo en CIMNE (www.beegroup-cimne.com) des de 2002 -2017. Participant, en els últims anys, amb més de 25 projectes europeus de I+D i 12 projectes nacionals d'investigació i consultoría.  8 publicacions en revistes científiques internacionals i més de 50 ponencies en congressos internacionals i nacionals. Fundador i membre del consell d'administració de l'empresa INERGY (www.inergybcn.com), on va ser CTO des de 2003 fins 2012. Des de 2017 es fundador, president i CEO de BEEDATA (www.beedataanalytics.com).

   

 

Antoni Tahull

Enginyer industrial. Consultor Energia i Medi Ambient. 1964-1998  ENHER  ULTIM  CARREC SOTDIRECTOR ENERGIA I MEDI AMBIENT. Ha dirigit  obra de construcció de Presa de Canelles i Mequinensa i Central Tèrmica Besòs I Autor Estudi Viabilitat Bombeig Reversible Moralets –Baserca. Direcció Elaboració  Pla Gestió Mediambiental de Enher. 1992-1999 President SACME , Operadora Sistema Electric Gran Buenos. Ex membre Junta Govern Confederació Hidrogràfica del Ebre. Ex membre  UFIPTE ( Unió Franco Iberica Portugal Transport Energia). Ex membre del  TF  Hydroges de UNIPEDE en representació de España. 1999-2023 Comissió Energia COEIC on ha presidit la Subcomissió de Sector Electric. Autor del Cens de Potencial de Bombeig Reversible a Catalunya , amb una capacitat de 17 Gw. Col·laborador en la redacció del Llibre Blanc de la Transició Nacional (Area Energia).

   

Pep Centelles

 Enginyer industrial, màster en economia urbana i regional per la LSE (London School of Economics and Political Science) i autor de “CAP AL 100% RENOVABLE; Reflexions sobre la Transició Energètica a Catalunya i la seva governança” (2015). Es dedica a la formulació i divulgació de polítiques d'impuls la Transició EnergÈTICA.
DESCRIPCIÓ GENERAL :
Experts en l’àmbit d’energia que han exercit en diferents empreses o administracions i que col·laboren en diferents col·lectius per la formulació i divulgació de polítiques d'impuls la Transició EnergÈTICA

   

Josep Ballart

 

Enginyer superior de telecomunicació i MBA per l'Institut d'empresa de Barcelona. Membre de la comissió d'energia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Actualment jubilat, ha desenvolupat diferents càrrecs executius en el sector i membre en diferents organitzacions nacionals i internacionals en el sector de la distribució d'energia elèctrica.

   

Lluís Pinós

 

Enginyers Industrial.Des de 2001 fins a  2018 va ser el Delegat Regional de Red Eléctrica a Catalunya. Director, pel costat espanyol del Projecte d’interconnexió entre Espanya i França i de la línea de AT entre Sentmenat i Sta. Llogaia. De des de 1987, data en la que es va incorporar a la companyia, desenvolupà tasques en la explotació i l’operació del sistema elèctric. Anteriorment des de 1974 va desenvolupar la seva activitat a l’empresa ENHER.  A lo llarg de tota la seva vida professional ha estat vinculat al sector elèctric.