Mostres Comercials i Activitats

Durant tot el cap de setmana, el Mercat del Ram acollirà les Mostres comercials d'Automoció, Vehicles Industrials i Maquinària Agrícola, o les mostres de Turisme i Serveis, de la mà del Patronat de Turisme de la Costa Brava i Osona Turisme, amb activitats dirigides especialment a la mainada; des de tallers interactius fins a visites guiades i narracions de contes.

El Mercat del Ram torna amb un extens programa d’activitats relacionades amb el món agroramader, a més de propostes lúdiques que complementen la cita festiva i popular del sector primari, com el tradicional Trofeu Mercat del Ram de Bitlles Catalanes, que enguany arriba a la 13a edició, la cantada participativa de Caramellesl’Aplec del Mercat del Ram amb les Cobles Costa Brava i Montgrins, la Processó dels Armats, competicions de Castellers o el Mercat de Palmes i Palmons.

 


Altres Activitats Culturals

Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram

El Club Català de Globusés l’entitat que agrupa els practicants de l’esport de l’aerostació de Vic i Osona i l’encarregada d’organizar, des de fa 41 anys, l’International Mercat del Ram Balloon Trophy 2024, l’esdeveniment esportiu en aerostació més antic de Catalunya i de l’estat espanyol i que ha esdevingut un dels més prestigiosos d’Europa.

La competició, que es farà del 21 al 24 de març, comptarà amb la participació d’una trentena d’equips de Catalunya i d’arreu del territori espanyol, europeu i del món, i es farà la competició  en globus aerostàtics, els vols d’exhibició i el Night Glow, un espectacle de llums i so amb globus captius, el dissabte a la nit, a la Plaça Major de Vic. 

Concurs de Pintura Ràpida

El Concurs de Pintura Ràpida arribarà a la seva 57a edició. El dissabte 23 de març al matí es podran fer les inscripcions al Centre Cívic Joan Triadú de 9h a 11h, i el lliurament de l’obra s’haurà de fer al mateix lloc de les 13h a les 15h. El comunicat del veredicte serà dissabte a les 19 h a la Sala Romeu del CC Joan Triadú.

Fira del Dibuix

En aquesta edició, també es comptarà amb la tradicional Fira del Dibuix, que tindrà lloc el diumenge 24 de març i comptarà amb una vintena de participants.   

Cercavila dels Gegants i el Bestiari de Vic

Els Gegants i el Bestiari de Vic faran la cercavila pels carrers de la ciutat de Vic. Ballaran els Gegants i caps de llúpia de Vic, Gegants Pubills, Cavalls Cotoners, Gegants i bestiari infantil, gegants de Santa Anna, Lleó, Bou i Mulassa de Vic. Els acompanyaran la Cobla Principal Vigatana, els Grallers de Vic, Grallers del carrer de la Riera, Grallers de Santa Anna, Grallers dels Sagals d’Osona, músics dels Cavalls Cotoners i la Bandeta. La cercavila serà el dissabte 23 de març a partir de les 17h amb sortida des de la Plaça Major.

La Falca, la fira d'autoedició de La Clota

La Clota celebra la tercera edició de LA FALCA, la fira de creació i autoedició amb parades, tallers i concerts, a la zona de les Adoberies, a la llera del riu Mèder, per tal d’activar aquest espai emblemàtic de la ciutat de Vic. La finalitat és agrupar autores i autors, col·lectius i segells propers a la filosofia de l’autogestió i artistes que vulguin compartir el seu art i la seva artesania. També hi haurà un espai per presentar i compartir projectes amb l’objectiu de construir i generar context. En definitiva, crear un punt de trobada i fer família.

La FALCA comptarà amb una trentena de parades d’editorials, discografies il·lustració, fanzines, serigrafia i pintura. Es farà el dissabte 23 de març, de les 11h a les 20h.