Activitat Ramadera

La RAMADERIA, protagonista del Mercat del Ram


Les activitats relacionades amb la ramaderia es concentren entorn del recinte Firal El Sucre, on es duen a terme concursos ramaders, exhibicions, exposició de bestiar i altres activitats relacionades amb aquest sector.

Aquest any, en el context actual, hi haurà la presència de la Plataforma Pagesa, que serà un punt de trobada de reivindicació de la pagesia. 

 

3r Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Ovina Ripollesa 

Adreçat als socis de l’Associació Nacional de Criadors d’Oví de Raça Ripollesa (ANCRI), comptarà amb la participació d’una trentena de participants procedents, principalment, de les comarques de Girona i Barcelona.

El concurs premiarà el millor lot d’ovelles adultes, el millor lot de borregues i el millor marrà. Els guanyadors s’anunciaran el dissabte al matí en el marc de la fira.

 

24è Concurs Català de Raça Frisona de Catalunya

El Mercat del Ram recupera aquest concurs, amb periodicitat biennal a Vic, en seccions de Vedelles i Braves i amb la participació d’una setantena d’animals:

Dissabte 23 de març de 2024

11h a 11.30h: Concurs Català de vedelles i braves de raça Frisona

12.30h a 13.30h: Concurs Català de vedelles i braves de raça Frisona - Secció infantil

15h a 16.30h: Concurs Català de vedelles i braves de raça Frisona

Diumenge 24 de març 2024

11h a 11.30h: Concurs Català de vaques joves i adultes de raça Frisona

13h a 13.30h: Nomenament vitalici al ramader amb la vaca frisona més productora de Catalunya.

13.30h a 14.00h: Concurs Català de vedelles i braves de raça Frisona - Secció infantil.

Aquest concurs compta amb el suport de:

Cadí, Drogueria Junyent, Coponsart S.L.U., ALLIC-Bona Llet, Merck Sharp & Dohme Animal Agrària Plana de Vic i Secció de Crèdit Agricola y Ganadera Pibar S.A, Bovic Export, Digitrim S.L., Embriovet, Inogan, Semen i Varis, Lelly, Macià, Provetsa, Uniform, Agropecuaria Viñas, Emporvet, Evolution Iberica, Elanco i lnstitut Làctic 
 

Demostracions de treball amb Gos d'Atura Català 

El Club de Gos d’Atura Català organitza dues demostracions de treball de gos d’Atura Català al pati de sorra del costat del recinte firal el dissabte i el diumenge de les 16h a les 17.30h.


Demostracions de Gossos Pastors en Acció
 

L’Esquellot del Montseny i Terra Peluda farà una demostració de treball de guies de ramat, és a dir, gossos pastors en acció, al pati de sorra del costat del recinte firal el dissabte i el diumenge de 18h a 19h. 


Plataforma Pagesa
 

Durant els tres dies del Mercat del Ram, Revolta Pagesa muntarà un espai de divulgació amb una gimcana on tothom qui ho vulgui podrà participar per intentar donar d’alta una hipotètica explotació agrària passant per tots els tràmits que s’han de complir. A més, també hi haurà diversos plafons informatius amb infografies i dades significatives de la realitat que està vivint el sector primari i que serviran per entendre el perquè de les mobilitzacions d’aquestes últimes setmanes i els objectius que vol aconseguir Plataforma.

Per altra banda, el dissabte 23 i el diumenge 24, s’oferirà un menú complet de productes de proximitat amb entrepans de botifarra, hamburguesa de vedella, pit de pollastre, llom o formatge i mel i mató de postres. També hi haurà una barra amb servei de begudes durant tota la jornada. A més, el dissabte, hi haurà escudella de Castellterçol de carn, arròs i fideus preparada al moment amb unes calderes i foc a terra per dinar.

L’espai Revolta Pagesa estarà situat al costat del pàrquing de sorra del Sucre, sota la passera de davant del Recinte Firal el Sucre.