La Casa de Pagès

 

 

UNA EXPERIÈNCIA DIDÀCTICA PER A TOTA LA FAMÍLIA

Els dies 22, 23 i 24 de març es podrà visitar La Casa de Pagès al Recinte firal El Sucre, que enguany arriba a la vuitena edició, amb la representació de quinze empreses del sector ramader i amb una vintena d’activitats, tallers i jocs donant protagonisme a l’aigua i a la vida al camp.

Reforçant la voluntat de situar aquest espai en la cruïlla on conflueixen el passat i el present de les ruralitats, enguany La Casa de Pagès estarà dedicada a la gestió de l’aigua, tema de gran abast  i urgència. Prestant atenció no només als debats, a les causes i als efectes dels actuals sistemes de gestió d’aquest recurs sinó també a les alternatives que tenim a l’abast per afavorir a la restauració dels equilibris.

 

Safreig - Espai FÒRUM

Seguint la línia encetada l’any passat hi haurà un espai on es duran a terme algunes xerrades divulgatives. 

DISSABTE 23:

11h. "Boscos i Aigua", amb Mireia Banqué (CREAF)

17h. Parlem de sobirania alimentària amb Marc Talavera (Col·lectiu Eixarcolant) i Toni Juclà (Sambucus)

DIUMENGE 24:

11h. "L'agroforesteria amb oliveres i plantes aromàtiques i medicinals", amb Sara Torrelles (Mas del Padrí - agricultura regenerativa i agroforesteria)

12:30h. "Tastem les aglans?" amb Lucas Damonte (Associació Xarxa Terra Viva)

18:30h. Vespre de poesia amb Marta Turnos (autora de La terra és més fèrtil quan la remous) i Pol Lupion

 

La Font d'Ausa - El VIDEOJOC de La Casa de Pàgès

L'Associació Juga i Viu on Vius tornarà a ser a l'espai de La Casa de Pagès del Mercat del Ram amb el videojoc La Font d’Ausa en format simulador, que s’actualitza i incorpora novetats i la nova guia pedagògica per a mestres.

El videojoc La Font d'Ausa és un joc de gestió de recursos d'una casa de pagès. L'objectiu és trobar l'equilibri entre la productivitat i la sostenibilitat a partir d'uns recursos naturals (aigua i energia solar) que despleguen multitud d'opcions: sembrar i conrear el camp, recollir productes silvestres, fer la conservació del bosc, criar animals, cuinar plats típics de la cuina catalana, vendre l'excedent a canvi de diners, i comprar i vendre eines que tindran un impacte directe sobre la gestió sostenible de residus, l'aprofitament dels recursos naturals i la producció extensiva de la nostra casa de pagès.

 

La Casa de Pagès a les ESCOLES
  

Nens i nenes de 8 a 10 anys de 5 escoles d’Osona visitaran La Casa de Pagès i participaran en diferents tallers de dimecres a divendres. Alumnes d’algunes escoles també han participat en un concurs de dibuix, amb el tema “La casa de pagès”.

Els guanyadors es donaran a conèixer el diumenge 24 de març, a la tarda, a La Casa de Pagès.

**********************************************************************
 

HORARIS i TARIFES

Divendres 22 de març, de les 17h a 20h.

Dissabte 23 de març, de 10h a 20h.

Diumenge 24 de març, de 10h a 20h

El preu de l’entrada al recinte firal El Sucre on es troba la Casa de Pagès i els Concursos ramaders té un preu de 4€ per al públic general, mentre que, per als menors de 12 anys, és gratuïta. S’apliquen descomptes del 50% a persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals, universitàries, diversitat funcional o amb la targeta Vic Comerç. Les entrades ja estan disponibles:

>  COMPRA ANTICIPADA d'ENTRADES 



****************************************************************************************** 
 

 
Entitats ramaderes que col·laboren amb La Casa de Pagès:

Associació Arra
Associació Pirinenca
Pinsos Sant Antoni
Federació Raça Bruna dels Pirineus
Grup Gepork
Associació Frisona d’Osona
Federació de Frisona de Catalunya
Mir Ramadera
Associació Nacional Criadors Vacú Fleckvieh
Cooperativa Plana de Vic
Associació de Gallina Flor d'Ametller

 

Entitats i persones que, amb la dinamització d'activitats i espais, també han fet possible aquest projecte:

Col·lectiu Eixarcolant, Cooperativa Els Corremarges, Tonis Taradell, Mas Sales - Projecte Geosmina, Associació Terra de Mans (Anna Sínia - artesana cistelleria), Formatges Riudavets (Roger Riudavets), Associació Xarxa Terra Viva (Elena Sixto - poeta), Laia Aguilar (artesana llana), Berta Garriga (projecte ‘Arrels Voladores’, herbalisme silvestre i plantes medicinals), Ramon Forcada, Mireia Bover - 'La Kanalla' (artista i facilitadora), CREAF - Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals, l'Aresta. Cooperativa agroecològica, Rosa Pinyol - narradora oral, Cooperativa Brot Agrològic.