Altres Concursos i Demostracions

Les activitats relacionades amb la ramaderia es concentren a l’entorn del Recinte Firal El Sucre, on es duen a terme concursos ramaders, exhibicions, l’exposició de bestiar i altres activitats relacionades amb aquest sector

 

2n Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Ovina Ripollesa

A l’aparcament del Sucre s'hi ubica l’espai dedicat al sector oví que, aquest any, agafa especial protagonisme. En aquest sentit, se celebrarà el 2n Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Ovina Ripollesa adreçat als socis de l’Associació Nacional de Criadors d’Oví de Raça Ripollesa (ANCRI), que comptarà amb la participació d’una trentena de participants procedents, principalment, de les comarques de Girona i Barcelona.

El concurs premiarà el millor lot d’ovelles adultes, el millot lot de borregues i el millor marrà. Els guanyadors s’anunciaran el dissabte al matí en el marc de la fira.

LLOC DE L'ACTIVITAT: Aparcament del Sucre

 

RESULTATS del CONCURS

Categoria "Millor lot d'ovelles": primer premi, Mas Llastonanosa (Vallfogona de Ripollès); segon premi, Mas Niubó (Manlleu)

Categoria "Millor lot de xaies": primer premi, Cal Tiu (Les Presses); segon premi, El Mas Vell (Sora)

Categoria "Millor marrà": primer premi, Xais i Cabrits Canyelles (Canovelles); segon premi, Ramaderia Torner (Olèrdola)

 

 

Demostracions de Gossos d'Atura

El Club de Gos d’Atura Català organitza dues demostracions de gos d’atura el dissabte, de les 11h a les 12.30h, i diumenge, de les 17h a les 18.30h.

LLOC DE L'ACTIVITATdavant del pavelló del Recinte Firal El Sucre


Demostracions de Treball de Gossos Pastors

L’Esquellot del Montseny i Terra Peluda farà dues demostracions de treball de gossos pastors. Serà dissabte, a les 17h, i diumenge, a les 11h.

LLOC DE L'ACTIVITAT: davant del pavelló del Recinte Firal El Sucre

 

Demostracions de Tracció Animal

I l’entitat Al Pas realitzarà demostracions de tracció animal els tres dies de fira: divendres a les 17.30 h, dissabte a les 16.30h i diumenge a les 12.30h.

LLOC DE L'ACTIVITAT: davant del pavelló del Recinte Firal El Sucre

 

Circuit amb Ponis

També hi haurà un circuit amb ponis, a càrrec de Pony Park Games Chat, de divendres a diumenge.

LLOC DE L'ACTIVITAT: davant del pavelló del Recinte Firal El Sucre

 

Exposició Fotogràfica de Transhumàcia

A més, a l’exterior del recinte firal, hi haurà instal·lada una exposició de gran format sobre els camins de Transhumància. Oriol Clavera, autor de l'exposició fotogràfica, és fotògraf freelance amb 23 anys d'experiència, publicant les seves fotografies i reportatges en revistes com Descobrir Catalunya, ARRELS, Pyrénées Magazine i d'altres, tant de casa nostra com d'arreu. Col·labora amb diaris com Gara, Berria i El Periódico de Catalunya. Actualment està treballant en el fotollibre PIRENAICA, una mirada d'autor sobre el Pirineu. Amb aquesta exposició vol reconèixer i reivindicar el valor de la transhumància.

LLOC DE L'ACTIVITAT: a l'exterior del Recinte Firal El Sucre

 

******************************************************

Col·laboren:

L'Esquellot del Montseny

Terra Peluda

Associacó Nacional de Criadors d'Ovella Ripollesa

Assiciació de Gos d'Atura Català