Jornades Tècniques

Dies 21, 22 i 23 a l'EDIFICI EL SUCRE

LES JORNADES TÈCNIQUES ENTORN A L’ACTIVITAT RAMADERA, APORTEN CONEIXEMENT I DEBAT ALS PROFESSIONALS DEL SECTOR

 

Dimecres 21 de març de les 11.30h a les 14.00h

  • Producció porcina 2020

Es tractaran aspectes clínics i de bioseguretat, que tant tenen a veure amb l’exportació, i aspectes de salut humana i de percepció social del treball en el sector porcí. Aquesta sessió està organitzada conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Departament de Salut i l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya.

 

Dijous 22 de març de les 09.40h a les 13.15h

  • Dona rural Catalunya Central 3.0

Les dones tenen un paper fonamental en les economies rurals. A través de les experiències d’unes quantes d’aquestes dones, la jornada pretén donar a conèixer el paper fonamental que tenen el en desenvolupament local i territorial del seu entorn. Són experiències de dones emprenedores, pioneres en els seus sectors i que formen part d’òrgans de decisió empresarials. La jornada també vol demostrar com a través del 3.0, i aprofitant les xarxes socials, és possible difondre la tasca que les dones rurals estan portant a terme cada dia, des tots els racons del nostre país. L’organització va a càrrec del DARP i de l’Institut Català de la Dona.


Dijous 22 de març de les 16.00h a les 20.30h

  • Cria i genètica del cavall de raid

Els experts francesos en cria de cavalls Stephane Chazel i Haras de Thouars, i el corredor de raids i criador de cavalls, Jaume Puntí, explicaran com millorar la cria i genètica dels cavalls de raids. La sessió està organitzada per Endurance Global Services, Endurance Club Hípic i l’Associació de Criadors de Cavall Català d’Endurance.

 

Divendres 23 de març, de les 10.00h a 13.15h

  • Els canvis normatius i eficiència en l’aplicació de dejeccions ramaderes

S’abordaran els principals canvis de la nova normativa i dels aspectes sobre els que cal incidir per dur a terme una bona gestió de les dejeccions ramaderes i de com guanyar eficiència en l’aplicació. Aquesta sessió està organitzada per l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP).