Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya

DISSABTE 11 de MAIG de 10:30h a 14h
PARC JAUME BALMES, Vic

El Concurs Lactium és una de les activitats més atractives de Lactium, la mostra de formatges catalans. Promovent els valors de transparència i excel·lència, el Concurs Lactium pretén traslladar a tots els visitants de la mostra, la gran qualitat dels formatges fets a casa.

La missió fonamental del Concurs és:
- augmentar la visibilitat dels formatges artesans catalans entre els ciutadans
- atorgar el valor adient a l’ofici dels ramaders i/o elaboradors de formatges, reconeixent la seva expertesa i avaluant en un concurs públic el saber fer en els formatges que elaboren

Enguany s'apropa una nova edició del Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya, amb la presència de quasi 200 formatges distribuïts en 14 categories a avaluar pels millors prescriptors del país. 

Un Jurat compost per més de 60 prestigiosos professionals del sector del formatge, la comunicació gastronòmica i la distribució, que escolliran els Premis LACTIUM de cada categoria i per tercer any el LACTIUM D'OR, premi al Millor Formatge Català Lactium 2019.

Enguany el Concurs desvetlla algunes novetats importants focalitzades a assolir millor els nostres objectius com a Concurs de referència dels formatges artesans catalans.

Entre les categories proposades hi trobarem pastes toves, pastes dures, i quallades àcides de totes les espècies lleteres existents a Catalunya; cabra, vaca, ovella i búfala. Entre els formatges del Concurs LACTIUM també hi trobarem crostes rentades, raspallades o florides i, per als més atrevits, els millors formatges blaus darrerament elaborats a Catalunya.

Es manté la categoria Formatge Garrotxa. Donada l'elevada presència d'aquest formatge i el seu reconeixement al mercat interior i exterior, i ara que es troba a la recta final per al seu reconeixement com a IGP a nivell europeu, s'ha cregut oportú atorgar-li un espai propi dintre del Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya.

La novetat estrella d'aquest any, però, és la creació de la categoria de pastes cuites dintre de la categoria de Tendències, que pretén detectar els tipus de formatges que esdevindran claus en el futur del panorama formatger català. 

Les inscripcions al Concurs s'han de tramitar des d'aquest web entre l'1 i el 28 d'abril. Consulteu a peu de pàgina les bases del Concurs i cliqueu l'enllaç per omplir el Formulari d'Inscripció i fer el pagament:

*Recordem que és requisit indispensable per ser admès a concurs, disposar d'un registre sanitari de l'activitat, que caldrà adjuntar en el moment de fer la vostra inscripció

Documents relacionats