LACTIUM, LA FESTA DEL FORMATGE CATALÀ 2025

 

3 i 4 de maig

Parc Jaume Balmes 

Horaris

Dissabte de 10h a 21h

Diumenge 10h a 20h

ACCÉS GRATUÏT

 

Els proper mes de maig celebrarem una nova edició de Lactium.

Un any més ho farem al Parc Jaume Balmes de Vic.

Lactium, és una experiència lúdica, cultural i comercial al voltant del formatge artesà en un dels parcs més bonics de la ciutat just al costat del centre històric.

A Lactium el visitant pot descobrir, tastar i comprar els millors formatges artesans, en un mercat que reuneix més de 200 formatges i 40 formatgeries.

També podreu gaudir de la proposta dels Amics del Formatge, productes agroalimentaris artesans, de qualitat i proximitat en plena sintonia amb els formatges i els valors de Lactium.

Lactium ofereix també un conjunt de propostes festives i divulgatives, per poder gaudir del formatge artesà  en totes les seves dimensions.

 

Premi Millor Pastís de Formatge Català  

Un reconeixement al pastís de formatge elaborat amb formatge català i artesà. 

   

Concurs Lactium Formatges Artesans Catalans 2025

El concurs referent d’àmbit català, que celebrarà la seva setzena edició.

 

 

El TxisBar és l’espai de Lactium on  tastar i descobrir de manera lúdica, pedagògica i en bona companyia.

Els formatges presents a Lactium, tallats i servits al moment, per poder-los gaudir al parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi. 

 
 L'Aula del formatge Bonpreu i Esclat, una carpa que acull un programa d’activitats i tastos de caràcter pedagògic al voltant del coneixement de la cultura formatgera, amb la presència d’especialistes, projectes formatgers i amb els formatges artesans com a protagonistes.

 

 

 

 

 

 I per amanir-ho tot plegat, l’espai TxisArts, l’espai més polivalent de Lactium, on s'hi programen espectacles familiars,
música en directe i l’entrega de Premis de Concurs Lactium.

 

 


A Lactium, des de fa 17 anys treballem per transmetre la cultura patrimonial i els valors del formatge artesà, refermar el compromís amb la innovació agroalimentària i la sostenibilitat, reconèixer la riquesa i diversitat del món rural i fomentar la demanda de formatge artesà i la seva productivitat.

 

 

 Més informació a: @lactium