Lactium, la mostra de formatges catalans 2021

22 i 23 de MAIG, 2021

Parc Jaume Balmes, Vic

 

Horaris:

> Dissabte: de 10'00h a 14'30h i de 16'00h a 21'00h 

> Diumenge: de 10'00h a 14'30h i de 16'00h a 20'00h 

Tipus d'entrada:

> Accés gratuït amb control d'aforament

 

Lactium, la mostra de formatges catalans, és un esdeveniment co-organitzat per  l’Ajuntament de Vic i ACREFA, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

Enguany Lactium celebrarà una nova edició, la tretzena, on l’adaptabilitat, la seguretat i la sostenibilitat en seran valors i prioritats. Mantindrà però l’esperit que el caracteritza, on la divulgació i la promoció de la cultura del formatge artesà i català en són part essencial. Lactium referma el seu compromís amb les formatgeries catalanes, la qualitat i la innovació, la biodiversitat i la producció agroalimentària artesana i de proximitat.

Lactium està format per:

> Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya

El concurs de formatges de referència a Catalunya es presenta totalment renovat i adaptat a la situació provocada per la Covid19, traslladant les sessions de tast i deliberacions de formatges per tot Catalunya, en aforaments reduïts i durant les setmanes prèvies a la celebració de la mostra.

Un any més, el Concurs Lactium convoca a 13 categories de formatges a concurs, s’acompanyarà de  la presència de més de 70 especialistes com a membres del jurat, i acabarà amb la nominació  del Premi Millor Formatge Català Lactium 2021 entre els formatges guanyadors de cada categoria.

> Aula del Formatge

En format online i amb la possibilitat d’adquirir els formatges del tast amb un click, l’Aula del Formatge programarà 3 tastos guiats en directe per a aquelles i aquells que els apassionen els formatges i volen descobrir-ne el seu relat

De la mà dels millors especialistes, i amb la sostenibilitat com a eix conductor, l’Aula del Formatge esdevindrà una gran oportunitat per descobrir els formatges i les formatgeries  artesanes i catalanes més singulars des de casa. Entra i apunta't!

> Jornada Tècnica

Amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el divendres 14 de maig per la tarda tindrà lloc la  jornada tècnica. Sota el títol “Formatgeries i sostenibilitat, reptes i oportunitats” el programa contindrà xerrades, experiències i eines entorn a la sostenibilitat  i algunes de les seves dimensions més importants.

La jornada es desenvoluparà en format online. Entra aquí per veure el programa i fer inscripció.

> La Mostra

Els dies 22 i 23 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium, la mostra de formatges catalans. Una edició diferent, que estarà marcada i organitzada per garantir la seguretat de tots els visitants i les empreses participants.

La presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

En paral·lel, 10 empreses artesanes i els seus productes agroalimentaris, configuraran una mostra on els productes agroalimentaris locals i de proximitat en seran els protagonistes.

El TxisBar serà una de les novetats que presentarà l’edició d’enguany. Un espai lúdic i social, on tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes.

El TxisCorner tornarà a ser l’espai més polivalent de Lactium, on tindran lloc presentacions de projectes formatgers que aborden la sostenibilitat i la innovació.

Durant el dissabte, al TxisCorner, i per tercer any consecutiu,  tindrà lloc un dels moments més esperats de Lactium, la nominació del Millor Formatge Català Lactium 2021.

Amb l’objectiu de donar suport a la cultura aquest any s’ha preparat un escenari on hi ha programats tres espectacles que dinamitzaran la mostra. El dissabte al vespre ho farà el Projecte Astrolabi amb Jazz, diumenge al migdia la companyia Capicua entretindrà els més petits de casa i tancarem la mostra el diumenge amb un concert de la cantautora Gemma Humet.


més informació a
@lactium