Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya 2021

El Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya, és ja un concurs de referència a Catalunya. Promovent la transparència i l’excel·lència, el Concurs Lactium té com a objectius:

  • Posar de manifest i divulgar la gran qualitat i diversitat dels formatges artesans catalans.
  • Reconèixer el treball i l’expertesa de ramaderes /ers i elaboradores/ors de formatges artesans de Catalunya, avaluant en un concurs públic la qualitat dels formatges que es valoren

Enguany el Concurs Lactium convoca 13 categories que es tastaran en 9 localitzacions diferents d’arreu de Catalunya i a on es distribuiran els més de 60 jurats que avaluaran físicament i sensorialment els formatges presentats.

Les categories convocades a Concurs són:

  1. Tomes i formatges de vaca i/o búfala: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet de vaca i/o búfala
  2. Tomes de cabra: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet de cabra
  3. Serrats i formatges de pasta dura d’ovella: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet d’ovella
  4. Pastes àcides de vaca i/o búfala: formatges de quallada predominantment àcida de llet de vaca i/o búfala.
  5. Pastes àcides de cabra: formatges de quallada predominantment àcida de llet de cabra
  6. Pastes àcides d’ovella: formatges de quallada predominantment àcida de llet d’ovella
  7. Pastes toves de vaca i/o búfala: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet de vaca i/o búfala
  8. Pastes toves de cabra: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet de cabra
  9. Pastes toves d’ovella: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet d’ovella
  10. Tupins
  11. Formatges blaus: formatges de pasta blava elaborats amb les principals espècies lleteres de Catalunya
  12. Formatges de pasta cuita i semi cuita: formatges de pasta cuita i semi-cuita elaborats amb les principals espècies lleteres de Catalunya
  13. Formatge Garrotxa: formatge de llet pasteuritzada de cabra de mínim 21 dies de maduració i pell característicament florida

Enguany per qüestions logístiques i donada la dificultat de poder assegurar la presentació de les mostres en perfectes condicions, no es convoca la categoria de Formatge Fresc i Mató.

Per quart any, els formatges guanyadors de cada categoria seran els aspirants al premi Millor Formatge Català Lactium 2021.  

Les inscripcions al Concurs s'han de tramitar des d'aquest web. Consulteu a peu de pàgina les bases del Concurs i cliqueu l'enllaç per omplir el Formulari d'Inscripció i fer el pagament. 

**Les inscripcions estaran obertes de l'1 de MARÇ fins el 5 d'ABRIL**

TARIFES D'INSCRIPCIÓ

 Formatges a concurs Socis Acrefa No socis
 1r formatge 10€ 15€
 A partir del 2n formatge 5€/cada un 10€/cada un


*Recordem que és requisit indispensable per ser admès a concurs, disposar d'un registre sanitari de l'activitat, que caldrà adjuntar durant el procés d'inscripció.

Documents relacionats