Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya 2021

Video resum de la sisena sessió del Concurs Lactium que va tenir lloc a La Selecta de Manlleu

 

PREMI MILLOR FORMATGE CATALÀ LACTIUM 2021

Durant l’entrega de premis del concurs, s’escollirà el Premi al Millor Formatge Català Lactium 2021. Els caps de taula del jurat es reuniran al Parc Jaume Balmes i, després de tastar els 13 formatges guanyadors del Concurs Lactium, escolliran de manera individual i simultània, el Millor Formatge Català Lactium 2021. La deliberació tindrà lloc en rigorós directe i amb la màxima transparència el dissabte 22 de maig a partir de les 13 hores al Parc Jaume Balmes de Vic, coincidint amb la celebració de Lactium

 

El Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya, és ja un concurs de referència a Catalunya. Promovent la transparència i l’excel·lència, el Concurs Lactium té com a objectius:

  • Posar de manifest i divulgar la gran qualitat i diversitat dels formatges artesans catalans.
  • Reconèixer el treball i l’expertesa de ramaderes /ers i elaboradores/ors de formatges artesans de Catalunya, avaluant en un concurs públic la qualitat dels formatges que es valoren

Enguany el Concurs Lactium convoca 13 categories que es tastaran en 9 localitzacions diferents d’arreu de Catalunya i a on es distribuiran els més de 60 jurats que avaluaran físicament i sensorialment els formatges presentats.

Les categories convocades a Concurs són:

  1. Tomes i formatges de vaca i/o búfala: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet de vaca i/o búfala
  2. Tomes de cabra: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet de cabra
  3. Serrats i formatges de pasta dura d’ovella: formatges de quallada predominantment enzimàtica de llet d’ovella
  4. Pastes àcides de vaca i/o búfala: formatges de quallada predominantment àcida de llet de vaca i/o búfala.
  5. Pastes àcides de cabra: formatges de quallada predominantment àcida de llet de cabra
  6. Pastes àcides d’ovella: formatges de quallada predominantment àcida de llet d’ovella
  7. Pastes toves de vaca i/o búfala: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet de vaca i/o búfala
  8. Pastes toves de cabra: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet de cabra
  9. Pastes toves d’ovella: formatges de quallada mixta i formatges proteol·litzats de crosta rentada de llet d’ovella
  10. Tupins
  11. Formatges blaus: formatges de pasta blava elaborats amb les principals espècies lleteres de Catalunya
  12. Formatges de pasta cuita i semi cuita: formatges de pasta cuita i semi-cuita elaborats amb les principals espècies lleteres de Catalunya
  13. Formatge Garrotxa: formatge de llet pasteuritzada de cabra de mínim 21 dies de maduració i pell característicament florida

Enguany per qüestions logístiques i donada la dificultat de poder assegurar la presentació de les mostres en perfectes condicions, no es convoca la categoria de Formatge Fresc i Mató.

Per quart any, els formatges guanyadors de cada categoria seran els aspirants al premi Millor Formatge Català Lactium 2021.  

Les inscripcions al Concurs s'han de tramitar des d'aquest web. Consulteu a peu de pàgina les bases del Concurs i cliqueu l'enllaç per omplir el Formulari d'Inscripció i fer el pagament. 

**Les inscripcions estaran obertes de l'1 de MARÇ fins el 5 d'ABRIL**

TARIFES D'INSCRIPCIÓ

 Formatges a concurs Socis Acrefa No socis
 1r formatge 10€ 15€
 A partir del 2n formatge 5€/cada un 10€/cada un


*Recordem que és requisit indispensable per ser admès a concurs, disposar d'un registre sanitari de l'activitat, que caldrà adjuntar durant el procés d'inscripció.

Documents relacionats