Lactium, la mostra de formatges catalans 2022

14 i 15 de MAIG, 2022

Parc Jaume Balmes, Vic

 

Reviu el Lactium 2022 amb aquest vídeo resum!

 

Horaris Lactium 2022:

  • Dissabte 14 de maig, de 10:00 h a 14:30 h i de 16:00 a 21:00 h.
  • Diumenge 15 de maig, de 10:00 h a 14:30 h i de 16:00 a 20:00 h.

 

Tipus d'entrada:

  • Entrada Garatuïta

  

Lactium, la mostra de formatges catalans, és un esdeveniment co-organitzat per  l’Ajuntament de Vic i ACREFA, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

Enguany Lactium celebrarà una nova edició, la catorzena,on renova els seus compromisos:

Practicar i impulsar les bones pràctiques vers la sostenibilitat en totes les seves dimensions

Divulgar i prescriure la cultura i els valors del formatge artesà català des de 3 àmbits:

  •  L’impacte al territori: paisatge, la biodiversitat, la dinamització i emprenedoria rural, etc.
  •  L’univers del formatge: tecnologies, la llet i el bestiar
  •  El formatge a la taula: el tast i degustació, la conservació

Defensar i promoure la producció artesana i de proximitat agroalimentària i promoure’n la qualitat i la innovació

 

Lactium, la festa del formatge català

Els dies 14 i 15 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium.

La presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

10 empreses agroalimentàries, artesanes i de proximitat i els seus productes, complementaran l’oferta comercial de formatges

El TxisBar. L’espai on poder tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits al moment per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.

L’Aula del Formatge BonPreu-Esclat. Una carpa amb capacitat per 45 persones, acollirà la programació de 10 activitats amb els formatges com a protagonistes. Un espai on descobrir el relat gastronòmic, paisatgístic i cultural del formatge de la mà de formatgeres/ers i especialistes

El TxisArts. L’escenari més polivalent de Lactium, amb la programació de música en directe, espectacles familiars, l’entrega de Premis del Concurs Lactium i la elecció en directe del Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca

Llet de Cabres Catalanes. De la mà del segell Llet de Cabres Catalanes, Lactium estrena un nou espai d’activitats, on el bestiar, els ramaders i el territori seran protagonistes.

>Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya

El concurs de formatges de referència a Catalunya recupera la normalitat i celebrarà les deliberacions del Jurat el dissabte 14 de maig durant el matí a la Casa Ricart de Vic. En paral·lel es celebraran dues sessions de tast del jurat que tindran lloc les setmanes prèvies en localitzacions singulars, i a on es valoraran dues categories convocades a Concurs.

En el marc de la normalitat, el Concurs Lactium recupera les categories de Mató i Llets Fermentades, convocant així, un total de 15 categories a Concurs i a més de 70 especialistes com a membres del jurat. Un any més, durant l’entrega de Premis s’escollirà en rigorós directe el Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca 2022 i es donarà a conèixer el Premi Formatgeria Sostenible, reconeixent una iniciativa entorn a les bones pràctiques vers la sostenibilitat entre les formatgeries catalanes.

Més informació a @lactium