Concurs LACTIUM: formatges artesans catalans 2025




 

Concurs Lactium 2025 

 

 

 

La nova edició del Concurs LACTIUM: formatges artesans catalans que gaudirà de la presència de més de 150 formatges distribuïts en 15 categories a concurs

Un Jurat compost per més de 60 prestigiosos professionals representant a tota la cadena de valor del formatge artesà: formatgers/eres, ramaders/eres, venda i distribució i persones de la divulgació i la comunicació gastronòmica, que escolliran els formatges guanyadors de cada categoria i el Premi Millor Formatge Català Lactium 2025.


La missió fonamental del Concurs és:

AUGMENTAR LA VISIBILITAT dels formatges artesans catalans entre els consumidors

ATORGAR EL VALOR adient a l’ofici dels ramader/a i/o elaborador/a de formatges
reconeixent la seva expertesa avaluant en un concurs públic el saber
fer en els formatges que elaboren

Enguany el Concurs Lactium inclou algunes novetats importants focalitzades a assolir millor els seus objectius com a concurs de referència dels formatges artesans catalans.

Recuperem LACTIUM ON TOUR, programant les deliberacions dels jurats del concurs en 9 dates i 9 localitzacions d’arreu del país durant el mes d’abril.

L’objectiu de tot plegat, és treballar per construir un Concurs Lactium més inclusiu i transversal, reconèixer i visibilitzar el treball d’altres actors sectorials, convidar a formatgeres/ers al jurat, millorar l’atenció  i la qualitat de les deliberacions, etc.

Com no pot ser d’una altra manera, l’entrega de Premis del Concurs Lactium, tindrà lloc el dissabte 3 de maig durant la celebració de Lactium al Parc Jaume Balmes de Vic, on un any més hi haurà l’elecció del Premi Millor Formatge Català Lactium 2025.

Entre les categories proposades hi trobarem pastes toves, pastes dures, i quallades àcides de totes les espècies lleteres existents a Catalunya; cabra, vaca, ovella i búfala. Entre els formatges del Concurs LACTIUM també hi trobarem també crostes rentades, raspallades o florides i com no, els millors formatges blaus ja consolidats a Catalunya i diversos tupins, com a constatació que tradició i modernitat es poden donar la mà.

*S'accepten màxim 2 formatges per categoria



PREU INSCRIPCIÓ: 
6€ cada formatge inscrit

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ:  28 març de 2025

*Recordeu que, d'acord amb les bases del concurs, és requisit indispensable per ser
admès, adjuntar còpia del registre sanitari de la vostra activitat
 

 > Bases del Concurs 2025