L’aula on tastar i gaudir dels millors formatges catalans de la mà de formatgers i formatgeres i de prestigiosos especialistes, tot descobrint l’univers dels formatges artesans de manera lúdica i participativa
11:45 h. Els formatges del Camí Oliba: romànic i artesania alimentària
El Camí Oliba (@osonaturisme) és un sender de gran recorregut que connecta algunes de les obres més importants de l’art romànic a Catalunya. Descobrirem aquesta ruta que reuneix art, cultura i història, mentre tastem formatges i formatgeries presents al recorregut del Camí.
13.15 h. Vins i formatges, harmonies naturals
Llet de Cabres Catalanes (@lletcabrescatalanes) és un segell que reuneix a ramaders i a formatgers que promociona els productes i els formatges elaborats amb llet de cabra d’explotacions catalanes.
Cap de Ruc (@ronadelles), un celler que elabora vins amb varietats autòctones a la zona del Montsant i la Terra Alta.
17:00 h. Dones de llet, les formatgeres de Lactium 2019
Les formatgeres de Lactium 19 ens mostraran la seva tasca a través dels seus formatges. Viurem la part més femenina del sector i ben segur quedarem seduïdes per la seva sensibilitat, maduresa i professionalitat.
19:00 h. La volta a Catalunya en 50 formatges artesans.
L’autor, Antoni Chueca, i el gastrònom, Pep Palau (@peppalau), presentaran el llibre La volta a Catalunya en 50 formatges artesans. Ho gaudirem tastant formatges i descobrint algunes anècdotes del llibre i les formatgeries que hi apareixen.
20:15 h. Tast de filologia recreativa: formatges i derivats
En companyia del filòleg Pau Vidal (@pauetvidal) gaudirem d’un tast de cinc formatges que ens servirà per aprendre ortografia, derivació i moltes curiositats de la llengua i els formatges. Hi hauran premis i sorpreses, i com no podia ser d’altre manera, amb la boca plena!
11:45 h. Tast de formatges amb Quesería Jaramera. Formatgeria Convidada 2019
La Jaramera (Torremocha de Jarama) és la formatgeria convidada a Lactium 2019. A la Jaramera, la Lucía i en Pedro elaboren formatges amb principis i amb passió, la mateixa que senten pel món rural, la biodiversitat i les coses belles.
13:15 h: Vins i formatges, harmonies naturals
Llet de Cabres Catalanes (@lletcabrescatalanes) és un segell que reuneix a ramaders i a formatgers que promociona els productes i els formatges elaborats amb llet de cabra d’explotacions catalanes.
Cap de Ruc (@ronadelles), un celler que elabora vins amb varietats autòctones a la zona del Montsant i la Terra Alta.
16:30 h. Viatge formatger amb Sébastien Roueche
Sébastien Roueche (@vialactiaformatges) és afinador de formatges, un ofici que consisteix en acompanyar als formatges durant el període de la seva maduració, amb l’objectiu d’extreure’n les millors virtuts. Amb en Sébastien gaudirem d’un tast molt especial, ple de sensibilitat i bon gust
17:45 h. Sense sobretaula (i formatges) no hi ha revolució
De la mà de David Palau (@davidpalau) i Natàlia Nicolau (blocdeformatges.com) conjugarem formatges i revolució. Una experiència itinerant que pretén fomentar la consciència crítica a través de la reflexió tot menjant i bevent. A Lactium tastarem 6 formatges catalans i gaudirem i ens endinsarem en 6 reflexions, tot plegat per encendre consciències amb tots els sentits.
19:00 h. Tast de formatges guanyadors del Concurs Lactium 19
Un tast molt especial on descobrirem els formatges guanyadors del Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya 2019 i els vins reconeguts amb els Premis Vinari 2018.
Ho farem en companyia de Natàlia Nicolau (blocdeformatges.com), directora del Concurs i Ramon Roset (@ramon_roset_m) sots-director dels Premis Vinari.
Preu: 3 euros per persona i tast (Places limitades)
Reserva i compra d’entrades al Punt d’Informació del Lactium
Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© 2024 Lasevaweb Global Web Services S.L. TOTS ELS DRETS RESERVATS