Jornada Tècnica - Lactoturisme

Lactoturisme; bestiar, formatges i paisatges
DIVENDRES 11 de MAIG

La gastronomia ha esdevingut un actor important per diversificar l’oferta turística i estimular el desenvolupament local amb valors de sostenibilitat; la història i tradicions locals, el territori i el paisatge, els productes autòctons i autèntics, les persones i el seu relat, són nous arguments de l’experiència gastronòmica.

El Lactoturisme, reuneix totes aquelles experiències destinades al turista gastronòmic entorn a la llet i el formatge, el pastoreig i el bestiar.
Una activitat on poder divulgar la cultura del formatge i el territori, i un recurs econòmic i promocional notable per a explotacions ramaderes i obradors de productes làctics.

Enguany, la jornada tècnica programada amb motiu del Lactium, la mostra de formatges catalans, s’expressarà a través del Lactoturisme, amb l’objectiu de descobrir-ne i reflexionar entorn a les oportunitats que presenta, i conèixer algunes experiències en funcionament, com l’opinió d’alguns actors destacats en la seva conceptualització i comercialització.

La jornada és gratuïta i us podeu inscriure directament a la jornada a partir de les 15.30 h o a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt