Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya

DISSABTE 12 de MAIG de 10:30h a 14h
PARC JAUME BALMES, Vic

Una nova edició del Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya amb la presència de més de 150 formatges distribuïts en 7 categories a concurs. 

Un Jurat compost per més de 50 prestigiosos professionals del sector del formatge, la distribució i la comunicació gastronòmica, que escolliran els Premis LACTIUM de cada categoria i per segon any el Premi al Millor Formatge Català Lactium 2018.
 

La missió fonamental del Concurs és:

- augmentar la visibilitat dels formatges artesans catalans entre els ciutadans
- atorgar el valor adient a l’ofici dels ramader/a i/o elaborador/a de formatges reconeixent la seva expertesa avaluant en un concurs públic el saber fer en els formatges que elaboren.

Enguany el Concurs desvetlla algunes novetats importants focalitzades a assolir millor els nostres objectius com a Concurs de referència dels formatges artesans catalans.

El Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya constarà de 8 categories i el PREMI AL MILLOR FORMATGE CATALÀ 2018, LACTIUM D’OR, que serà escollit pels caps de taula d’entre totes les medalles d’or de cada categoria.

Entre les categories proposades hi trobarem pastes toves, pastes dures, i quallades àcides de totes les espècies lleteres existents a Catalunya; cabra, vaca, ovella i búfala. Entre els formatges del Concurs LACTIUM també hi trobarem crostes rentades, raspallades o florides i com no, i per als més atrevits, els millors formatges blaus darrerament elaborats  Catalunya.

La novetat estrella d’enguany, però, és la creació de la categoria Formatge Garrotxa. Donada l’elevada presència d’aquest formatge i el seu reconeixement al mercat interior i exterior, i ara que es troba en la recta final per al seu reconeixement com a IGP a nivell europeu, s’ha cregut oportú atorgar-li un espai propi dintre del Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya.
 

Consulteu aquí el Reglament del Concurs 2018

Les inscripcions al Concurs 2018 s'han de tramitar des d'aquest web. Cliqueu el següent enllaç per registrar-vos com a concursant, omplir el Formulari d'Inscripció i fer el corresponent pagament.
 

*D'acord amb les bases del concurs, és requisit indispensable per ser admès com a concursant, disposar d'un REGISTRE SANITARI de l'activitat. Un cop finalitzada la inscripció, haureu d'enviar còpia d'aquest document a: [email protected]