#PLATLACTIUM

#PLATLACTIUM: els formatges artesans d'Osona a la taula

Per segon any consecutiu, 14 restaurants d’Osona Cuina integraran a la seva proposta gastronòmica el #PlatLactium, un plat dolç o salat elaborat amb formatges d’Osona i de Fet a Osona. Les propostes gastronòmiques es podran tastar als 15 restaurants participants del 6 al 23 d’abril. L’acció, impulsada per Fet a Osona, compta amb la participació dels col·lectius Osona Cuina i Osona Terra.


Els establiments i les propostes són:

El Bart (Vic): Verdures amb Jove de cabra de Riudavets i Magret d’ànec amb Madurat de cabra de Riudavets.

Can Ton (Santa Eulàlia de Riuprimer): Mousse de Mató de Vaca de Granja Comas amb gerds.

Bareku (Vic): Taco de carn de vedella, albergínia fumada i mató de Granja Armengol.

Insòlit (Vic): Carxofes confitades, llimona, escuma de formatge d'Ovella gran reserva de Betara i praliné de nous.

DeVici (Vic): Coca de full amb carxofa i Crema àcida de Borredà de Bauma.

Mas Monells (Sant Bartomeu del Grau): Tallarines d’espàrrecs blancs amb carbonara de formatge Esgratinyat del Molí de la Llavina i rovell d’ou.

La Cerve i el Drau (Viladrau): Fondue de Tou del Lluçanès de Reixagó amb tomàquet sec i poma.

La Competència (Vic): Fondue de Tou del Lluçanès de Reixagó amb tomàquet sec i poma.

Ca la Cinta (L’Alou): Hamburguesa de cérvol amb formatge Sant Ignasi de Reixagó.

Fonda Sala (Olost): Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó.

Cafè del Mig (Perafita): Coca torrada, sobrassada, mel i formatge El Prior de cabra de Formatges de Lluçà.

Cafè del Mig (Perafita): Brossat de Formatges del Lluçà amb coulis de frutis vermelles. 

Thymus (Manlleu): Espinacs marinats, naps i musclos escabetxats i Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres.

Vicfood (Vic): Bikini de papada a baixa temperatura i formatge el Pastor de Sora de Mas Rovira amb pols de cotnes.

Vicfood (Vic): Cheesecake de Blanc de Sora de Mas Rovira amb sorbet de gerds.

Teresona XXI (Vic): Carpaccio de llom de porc Ral cuit a baixa temperatura amb pesto i formatge Madurat de cabra de Mas Rovira.

Arka (Santa Eugènia de Berga): Pastís de formatge d’Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, d’ovella del Molí de l’Alzina i mató de vaca de Granja Comas).