TRUFFORUM | Vic - 2019

25, 26 i 27 de gener 2019
Edifici EL SUCRE | Vic


Horaris:

  • Dissabte 26 de gener de 10 a 14 i de 16 a 21 hores
  • Diumenge 27 de gener de 10 a 14 hores

Tipus d'entrada:

Trufforum és un esdeveniment internacional ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.

Amb l’objectiu de ser un encontre de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum es celebrarà anualment i estarà organitzada de manera itinerant en diferents ciutats i espais expositius amb la voluntat de donar la màxima difusió als valors i a la cultura de la tòfona.

Els propers 25, 26 i 27 de gener, la ciutat de Vic acollirà la 2ona edició de Trufforum, agafant el relleu a la ciutat de Saragossa que en va acollir la primera edició el febrer de l’any 2017.

Trufforum-Vic està organitzat per l'European Mycological Institute (EMI)OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic), el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic - Delegació d'Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Trufforum-Vic en destacarà un ambiciós programa d’activitats per a professionals del sector de la tòfona i aficionats a la gastronomia i dos espais expositius amb la tòfona com a protagonista.

El Mercat de la Tòfona. Un mercat amb la representació d’associacions de productors procedents de Catalunya, Espanya i França. Al Mercat de la Tòfona, els visitants del Trufforum podran comprar tòfona negra (Tuber melanosporum) d’alta qualitat. Tota la tòfona que es comercialitzi al Mercat haurà passat per un control de qualitat que en garantirà la qualitat, la traçabilitat  i la seva classificació.

El Market Trufforum. L’espai que conjugarà la presència de productes agroalimentaris trufats d’alta qualitat i experiències turístiques amb la tòfona amb empreses del sector professional  i empreses o institucions vinculades a Trufforum.

Tots els productes (agroalimentaris, productes estètics, etc) que s’exposin i es comercialitzin, estaran elaborats exclusivament amb tòfona negra i seran lliures d’aromes sintètics i naturals.

Programa PRO. La Sala de Plens del Consell Comarcal, acollirà el programa de ponències i xerrades de caràcter tècnic i científic adreçades al sector professional de la tòfona amb prestigiosos ponents internacionals. La inscripció a les activitats serà gratuïta i es realitzarà a través d’aquest web a partir del 15 de desembre.

Programa ON. El recull d’activitats adreçades als aficionats/ades a la cuina i a la cultura gastronòmica. Espais i activitats per descobrir la tòfona de la mà dels millors especialistes.

Auditori Marià Vila d’Abadal. Tallers de cuina demostratius en directe de la mà de prestigioses cuineres i cuiners especialistes en la cuina de la tòfona, en un auditori amb capacitat per a 200 persones i d’accés lliure i gratuït.

Aula de la tòfona. Programació de  tasts  i activitats interactives amb la tòfona i altres productes agroalimentaris com a protagonistes, amb els millors especialistes.

T&T, Tapes & Tòfona. De la mà del prestigiós col·lectiu Osona Cuina, i celebrant ja una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, els visitants del Trufforum podran adquirir i degustar tapes amb la tòfona negra com a ingredient protagonista i a preus populars.

Espai Tòfona. El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i l’European Mycological Institute seran els amfitrions de l’Espai Tòfona, el lloc on els visitants podran iniciar-se en la cultura de la tòfona negra, amb l’exposició de tòfona i qualitats, zones de producció destacades, conservació, observació amb microscopis, etc.