Trufforum | VIC 2020

24, 25 i 26 de gener
Edifici EL SUCRE | Vic


Horaris:

 • Dissabte 25 de gener de 10 a 14 i de 16 a 21 hores
 • Diumenge 26 de gener de 10 a 14 hores

Tipus d'entrada:

 • Accés a la fira: Gratuït
 • Mercat de la Tòfona: accés Gratuït
 • Tallers Auditori: accés Gratuït
 • Market Trufforum: accés Gratuït
 • Congrés Internacional de la Tòfona: accés Gratuït *amb inscripció
 • Aula de la Tòfona: 5€ per persona/activitat

 

Trufforum és un esdeveniment internacional ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.

Amb l’objectiu de ser un encontre de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum es celebrarà anualment i estarà organitzada de manera itinerant en diferents ciutats i espais expositius amb la voluntat de donar la màxima difusió als valors i a la cultura de la tòfona.

Els propers 24, 25 i 26 de gener, la ciutat de Vic acollirà la 3a edició de Trufforum.

Trufforum-Vic destacarà un ambiciós programa d’activitats per a professionals del sector de la tòfona i aficionats a la gastronomia i dos espais expositius amb la tòfona com a protagonista

 • MERCAT DE LA TÒFONA-TRUFFORUM
  Un mercat únic a Catalunya amb tòfona negra (Tuber melanosporum) seleccionada i de diferents territoris d'origen: Catalunya, Espanya i França. El mercat on poder conèixer i comprar al detall, tòfona d'alta qualitat, classificada i garantida. Accés gratuït.

 

 • MARKET TRUFFORUM, experiències i productes trufats
  L’espai on trobar i comprar productes agroalimentaris trufats artesans i d’alta qualitat, i descobrir experiències i propostes turístiques entorn a la tòfona. Tot plegat en un marc excel·lent i molt singular, la sala Sert de l'Edifici El Sucre. Accés gratuït.

 

 • CONGRÉS INTERNACIONAL DE LA TÒFONA, ponències professionals
  "La tòfona davant el canvi climàtic i la globalització". Prestigiosos ponents nacionals i internacionals, tractant temes d'interès professional i sectorial. Places limitades.

 • TRUFFORUM LAB
  Sessió de creativitat i innovació amb Ferran Adrià dirigida a professionals del sector. (Accés amb invitació)

 

 • PROGRAMA ACTIVITATS
  Un recull d’activitats adreçades als aficionats/ades a la cuina i a la cultura gastronòmica. Espais i activitats per descobrir la tòfona de la mà dels millors especialistes.


LA CUINA DE LA TÒFONA.
Tallers demostratius de cuina en directe de la mà de prestigiosos i reconeguts cuiners i pastissers. Una selecció dels millors especialistes, demostrant que la tòfona és un dels grans ingredients de la cuina i a l'abast de tothom, en 
un auditori amb capacitat per més de 200 persones i d’accés lliure i gratuït.

AULA DE LA TÒFONA. L'aula pels bocafins, on tocar, olorar, tastar i aprendre els secrets de la tòfona. Programació de tasts guiats de productes agroalimentaris trufats, tallers pràctics i activitats per descobrir el diamant de la cuina. Inscripció el mateix dia al punt d'informació. Places limitades.

LA TÒFONA AL PLAT amb Osona Cuina. Degustacions elaborades pel prestigiós col·lectiu Osona Cuina, per poder degustar i gaudir de la gastronomia de la tòfona i a preus populars.

ESPAI TÒFONA I CIÈNCIA. El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya ens ensenya la tòfona: exposició de tòfones i espècies, zones de producció destacades, neteja i conservació, observació amb microscopis, etc. Accés gratuït. 

RECEPTES  DEL  MÓN. 50  llibres de  receptes  amb tòfona  del fons  privat del fotoperiodista, gastrònom i col·leccionista osonenc Toni Carrasco.

XICS & TÒFONA. Taller infantil de cuina amb tòfona a càrrec del xef Uri Sala, del restaurant El Gravat i membre d'Osona Cuina. 

 

 • CAMPIONAT de Catalunya de Gossos Tofonaires
  Diumenge 26 de gener a les 12.30h, la Plaça Major de Vic acollirà el Campionat de Catalunya de gossos tofonaires. 16 equips, compostos per gos i home, competint en directe per decidir quina és la millor parella de Catalunya.