Informació Ponents

SERGIO MINGOTE | “A PULMÓ 

El documental "A Pulmó" és una història que parla de muntanyes, d’aventura, de somnis…i també de valors

L’alpinista Sergi Mingote va ascendir en un any (+2 dies) sis muntanyes de vuit mil metres sense oxigen, un rècord esportiu que Sergi va voles associar, des del primer moment, al seu vessant més solidària. El Projecte 2x3x8000 va convertir la seva passió per l’Himàlaia en la millor eina per donar visibilitat a diferents iniciatives solidàries.

“A Pulmó” és la història d’un projecte d’alpinisme d’altíssim nivell, de superació, de compromís i amor per les muntanyes.

En aquesta projecció Sergi Mingote ens portarà fins als cims del Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat i Gasherbrum 2. Un documental en què el seu autor i protagonista és capaç de detenir-se en els detalls més humans, aquells que converteixen el seu repte individual en una gesta memorable.

En definitiva, un projecte que ens mostra la seva personal recerca de la felicitat. Sergi, com ens explica, la va trobar per sobre dels vuit mil metres. Sense oxigen. Sense res que alterés les seves sensacions, el seu patiment, el seu estil propi. I allà va ser on es va adonar que el que veritablement dóna sentit a la seva vida està molt per sota dels 8000 metres, a nivell del mar.

Sergi Mingote, conferenciant i Coach Executiu per The International School of Coaching. Diplomat en funció gerencial per ESADE i Màster en Cooperació Internacional i Direcció d’ONG i Associacions sense ànim de lucre.

Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport.

Sergi Mingote aquest últim any 2019 ha completat l’ascens a sis muntanyes de 8000 metres en 367 dies, sense la utilització d’oxigen embotellat. D’aquesta manera, ha aconseguit una nova marca mundial i entrar al Llibre Guinness dels Rècords.

Acaba de començar el repte esportiu més important de la seva vida, el 14×1000 Catalonia Project “PIRINEUS BARCELONA 2030”. Pretén ascendir els 14 vuit mils del planeta, sense utilitzar oxigen embotellat, en tan sols 1000 dies. L’actual rècord mundial està en mans del coreà Kim Chang-ho, que l’any 2013 va deixar la marca en 7 anys, 10 mesos i 6 dies.