Sector Fotovoltaic

 

Ramon Roig
Balenyà Sostenible

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Vic.

El 1997 es va incorporar al Servei d'Estudis de Catalunya Caixa, del qual va assumir la direcció el gener de 2011.

És autor de diversos estudis entre els quals destaquen les anàlisis fetes sobre el sectors productius.

 

 

Joan Herrera
Ajuntament El Prat de Llobregat

Director d'Energia i Medi ambient de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat des de 2020.

Exdirector de l'IDAE. Jurista i polític.

 

 

Ermen Llobet
COSPES

President d'Osona Energia

 

 

Gaia d'Elia
Enginyera de formació i Consultora ambiental

Coordinadora de BATEC, el Pol Cooperatiu per a la Transició Energètica, un projecte d’intercooperació que treballa des de Barcelona amb l’objectiu d’esdevenir un referent en l’aposta per un model sostenible i democràtic impulsat des de l’Economia Social i Solidària.

 

Teresa Sanjuan
Elecsum

Enginyera Industrial amb 10 anys d’experiència en diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat ambiental com són l’energia fotovoltaica, la depuració d’aigües i els vehicles elèctrics.

Actualment Responsable d’operacions a Elecsum, empresa dedicada a la gestió de comunitats energètiques i operadora de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

 

Mireia Gallego
Consultora Energètica

Experta en Auditories energètiques (certificat PRO) i auditora en ISO 50.001.

Acreditada com assessora dels programes d'ACCIÓ (CUPONS GREEN).

Llicenciada en Ciències Ambientals (UAB) i Màster en Energies Renovables (Universidad de Zaragoza-CIRCE).

es del 2008 treballant en l’àmbit de l’eficiència energética i les energies renovables, en diferents enginyeries (QNORM, DSET, EPI) i actualment treballant de forma autónoma.

   

Laura Jarauta
Enginyera Industrial

Enginyera intensificada en Medi Ambient. Certificada CEA® i CEM® per l'Assossiation of Energy Engineers.

Amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit de la consultoria energètica i ambiental, des d’un projecte propi en el que combinem la màxima versatilitat per un concepte global com és el medi ambient.

Realitzo assessorament energètic a empreses i administracions, buscant optimitzar el consum i la contractació, implantant i fent seguiment d’instal·lacions d’energies renovables per disminuir l’impacte ambiental associat al consum energètic. L’autoconsum fotovoltaic és una oportunitat per reduir la petjada de carboni del consum energètic i alhora implica una reducció en els costos, però cal optimitzar bé la instal·lació per cada cas i hem de saber fer-ne el seguiment.

 

Galdric Ruiz

Calaf Grup

Tècnic de transició energètica i especialista en canvi de comportament d’organitzacions cap a la sostenibilitat.

Formació d’arquitecte tècnic i Màster de sostenibilitat per la UPC.

Actualment, responsable de transició sostenible de Calaf Grup.

 

 

Raúl Rodriguez

FEGICAT

Director General de FEGICAT, la Federació de Gremis d’instal·ladores de Catalunya, que representa a 109 associacions i 5.200 empreses instal·ladores. És Enginyer Industrial per l’UPC i PDD per l’IESE. FEGICAT destaca per la defensa dels drets dels instal·ladors de Catalunya i per la recerca i treball per generar un mercat equilibrat.

 

 

Jordi Agustí

Endesa

Barcelona 1977, enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i postgrau en direcció d’empresa per la Universitat Pompeu Fabra, actualment Responsable de Gestió d’Operacions Comercials a e-distribución.

Amb més de 20 anys vinculat al camp de l’enginyeria elèctrica, amb experiència en la gestió d’obres i projectes, la planificació d’infraestructures i actualment de la gestió de connexions a la xarxa de distribució elèctrica.

 
 

 

Joan Mateu

Enginyer químic i empresari

Actualment al capdavant de LABIN, empresa familiar amb una amb una llarga trajectòria dedicada a la fabricació de fertilitzants per l’agricultura.

És president de l’Associació del Polígon Industrial les Comes d’ Igualada (AEPIC). És aquesta associació la que ha promogut la creació de la primera Comunitat Energètica empresarial de la Comarca de l’Anoia anomenada Comunitat Energètica Empresarial Les Comes. Joan Mateu també es President de la Unió Empresarial de l’Anoia (l’Associaició d’Empresaris de la Comarca de l’Anoia)

 

 

Daniel Ruiz

Grup Estabanell 

Enginyer tècnic elèctric, especialista en projecte i construcció en instal·lacions elèctriques d’alta tensió. Dedicat al món de la distribució elèctrica amb gairebé 20 anys de trajectòria laboral en el sector elèctric i en l’àmbit de la distribució.

Actualment exercint de cap de Cicle Comercial d’Anell, empresa de distribució elèctrica del grup Estabanell; en els departaments d’atenció al client i gestió ATR, accés a xarxa i mesura; on s’esforcen per donar un servei pròxim i de valor afegits als clients i usuaris d’Anell gràcies a la seva presencia sempre constant en el territori.

 


Anna Casas

Octopus Energy 

Enginyera Industrial de la UPC i MBA del IESE amb més de 10 anys d'experiència en l'àmbit de la comercialització elèctrica. En l'àmbit de l'energia va treballar a la comercialitzadora Nexus Energia de Barcelona i a una consultoria energètica a San Francisco (California). Més recentment, ha estat encarregada d'originar projectes de flexibilitat per Sympower. Avui, és responsable de desenvolupar el negoci de la flexibilitat per Octopus Energy a Espanya, empresa comercialitzadora líder a Gran Bretanya amb més de 100.000 clients a Espanya i pionera en l'àmbit de la flexibilitat, oferint tarifes de flexibilitat als consumidors domèstics i utilitzant la seva pròpia plataforma Kraken per monetitzar aquesta flexibilitat.

 

 

Josep Porta

TAC Osona 

Enginyer amb especialització en gestió de projectes i energies renovables. Després de 10 anys al Regne Unit amb experiència en el sector públic i privat, agafa el rol de coordinador del projecte solar i de gestió energètica de Fundació Sant Tomàs i Tac Osona amb la responsabilitat d’impulsar la transició energètica i la descarbonització de les entitats.

També ha estat directament involucrat amb la creació de la cooperativa de serveis Vitamina D, la cooperativa local Vicoop Energia i és membre del Consell Rector de la cooperativa de segon grau OEcoop.

 

 

 

Miquel Bosch

Enginyer industrial

Enginyer Industrial de formació, ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector de l'energia. Constantment contribuint a la innovació digital de Bassols Energia, primer desenvolupant la digitalització de la xarxa de distribució i posteriorment en la direcció d’operacions als mercats energètics, apostant per la transició energètica i en la distribució de sistemes d'emmagatzematge intel·ligents.

Immers en la transformació del sector energètic, cap a una transició ecològica del sector i desenvolupament de nous models de negoci, nous serveis energètics com la mobilitat elèctrica i les comunitats energètiques, per afrontar el futur. Ha exercit també com a professor d'enginyeria a la Universitat de Girona.

Carlos Becker

Stemy Energyl

Enginyer industrial per ICAI amb una sòlida experiència en el sector energètic, on s'ha especialitzat en el desenvolupament de solucions per la flexibilitat energètica. Amb un enfocament innovador ha contribuït a millorar l'eficiència i la sostenibilitat dels sistemes energètics.

Actualment supervisa les operaciones de Stemy Energy a España.

 

 

Francesc Vidal

Enginyer industrial


Enginyer industrial 
per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Més de 20 anys d’experiència treballant en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables.

En l’actualitat, Cap d’Àrea d’Energies Renovables i Internacional de l’Institut Català d’Energia.

 


 

Montserrat Llobet

Economista i Doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social

Autora de la nova metodologia CitizensQ que genera innovació realment sostenible aportant solucions per afrontar l’emergència ecosocial i identificar noves oportunitats de negoci sostenibles.

És economista i Doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social (UAB), té un postgrau en Gestió Ambiental d’Empresa (UPC).

Després de 15 anys de recerca, el 2019 va crear el mètode CitizensQ amb el propòsit de facilitar a les organitzacions el camí cap a la sostenibilitat.

 


 

Josep Puig

Doctor Enginyer industrial

Doctor enginyer industrial, especialitat en tècniques energètiques. Cofundador d’Ecotècnia SCCL i de les associacions Ecoserveis, Dia de la Terra i Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear.

Va participar en l’assemblea fundacional de Som Energia. Regidor de Ciutat Sostenible a l’Ajuntament de Barcelona (1995-1999). Va liderar l’Ordenança Solar. Vicepresident d’EUROSOLAR, associació europea per les energies renovables. 

 


 

Gemma Domènech

Llicenciada en Dret i Postgrau en tecnopolítica i drets en l'era digital


D.E.A en Dret de la Unió Europea per la Universitat des Sciences Sociales de Toulouse.

Consultora i Analista estratègica de la Direcció d'Innovació i Àmbits socials del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).

Professora de l'assignatura d'Accés al Mercat i Dret de la Competència.

 


 

Santi Rius

Enginyer superior en Organització Industrial i Màster en Multimedia

Director de CBT200 / CREAT360.

Professor al Màster de l'EUNCET i altres, en noves tecnologies, en xarxes socials, màrqueting digital i tècniques de creativitat.

Assessor de la patronal CECOT en Social Media. Creador del mètode de networking col·laboratiu.

 


 

Frederic Andreu

Enginyer Químic, Solartradex

Enginyer Químic per l'Institut Químic de Sarrià de formació i membre del Consell Territorial d'UNEFCAT.

Soci-Director de SolarTradex, enginyeria i instal·ladora especialitzada en projectes d'autoconsum solar.

 


 

Anna Domenjó

Enginyera Tècnica en electricitat

Fa 23 anys que treballa en el sector elèctric, on va començar a treballar a peu de xarxa en Alta i Baixa Tensió, on a través d’aquesta feina i de les guàrdies d’atenció tècnica al client, va descobrir la seva passió d’estar en permanent formació i implicació en tot el que comporta una solució i ajuda al consumidor per tal d’optimitzar les instal·lacions i el seu consum, caminant sempre de la mà de les noves tecnologies i cap a la transició energètica tan necessària.   

 


 

Josep Tristany

Enginyer Tècnic

Enginyer Tècnic Industrial i Electrònic per la UPC.

26 anys de trajectòria en el sector elèctric, en disseny d’instal·lacions elèctriques d’alta i baixa tensió, i d’instal·lacions fotovoltaiques des del 2004.

Actualment director tècnic de Cardener Distribució Elèctrica, empresa distribuïdora del grup Electra del Cardener.  

 


 

Randa Najjari

Enginyera Industrial

Llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica Superior (EPS) de Girona. Amb una experiència de 10 anys en el sector energètic, anteriorment, va formar part de l’equip fundador de la comercialitzadora pública del Ajuntament de Barcelona i l’Area Metropolitana de Barcelona on exercia com a responsable del departament Gestió de l’Energia i Mesura (GEIM) i del departament ATR (Accés de Tercers a la Xarxa) on, a més a més, va estar representat a Barcelona Energia (BE) durant més de 6 anys davant la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC). També te una ampli coneixement en el sector energètic renovable en l'àmbit de de la cogeneració. Actualment lidera el equip transversal de Tecnologia de L’Energètica encarregada de tots el projectes de les diferents àrees.   

 


 

Assumpta Farran

Directora General d'Energia, Generalitat de Catalunya

Directora general de Qualitat Ambiental, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya des de febrer de 2011.

Llicenciada en Ciències Físiques en l'especialitat de Física de l'Atmosfera i Geofísica per la Universitat de Barcelona.

 


 

Josep Casassas

Enginyer tècnic agrícola

Alcalde de Gurb (Barcelona), des de 2019. 

Fou regidor d'Ensenyament a la legislatura 2015-2019.

Conseller delegat de Promoció econòmica, Projectes europeus i Creacció.

 


 

Andrea Narvion

Advocada

Secretària i membre del Consell Rector de PescaEnergia, SCCL.

Membre del Consell Rector i del Comitè de direcció d’Oecoop.

   

María Jose García
Enginyera Industrial (Tècniques Energètiques), Grup Agrienergia

Va iniciar la seva carrera professional a l’àmbit de la consultoria estratègica de gestió per a alta direcció d’empreses i Institucions, a Mckinsey &Company. Va complementar la seva formació amb experiència al tercer sector i el servei públic, treballant àrees de Salut, Educació, Empreses, Funció Pública i per suposat Energia.

Els últims sis anys treballa al Grup Agrienergia, a on exerceix la Direcció Estratègia del Grup en temes d’energia i sostenibilitat, a més de dirigir la Comercialitzadora d’Electricitat i Gas, posant en marxa nous negocis i àrees d’activitat a l’empresa per afavorir la transició energètica més eficient al territori, com ara energia solar fotovoltaica, postes de recàrrega, comunitats energètiques, enginyeria energètica o flexibilitat i gestió activa de la demanda. Actualment dirigeix el conjunt del Negoci Elèctric d’Agrienergia, incorporant responsabilitats sobre la generació hidroelèctrica del Grup i la distribuïdora d’energia elèctrica, amb l’esperit de reforçar i afavorir les claus per la integració eficient a la xarxa elèctrica de la generació renovable distribuïda i els nous usos de l’energia derivats del canvi de model energètic, mitjançant la digitalització.
Joan Vila

Enginyer industrial

Enginyer en tecnologia de paper per l’escola de Grenoble. Des de l’any 1981 és el CEO de L.C.Paper S.A. Des de l’any 2008 fins el 2013 és professor de tecnologia de paper en un màster a la UdG i d’una classe sobre l’Energia de Demà a la UdG. Des del 2005 escriu un article setmanal a Diari de Girona. Participa en nombrosos debats i seminaris sobre estalvi i nou model energètic. A l’any 2014 escriu el llibre “La crisi des de la trinxera” sobre les raons profundes de la crisi mundial i l’espanyola en concret.

Forma part de la comissió d’energia de Pimec des de l’any 2005, de la qual n’és president des de l’any 2016 fins 2023. El 2021 presenta el llibre “Economia del Canvi Climàtic” sobre les reformes fiscals i reglamentàries que cal fer a l’economia per controlar el canvi climàtic. El 2023 presenta el llibre la Fi de l’Abundància, sobre els problemes que té el món per mantenir el benestar actual.

 


David Jimenez

Enginyer Industrial

Enginyer tècnic industrial d'especialització elèctrica. MBA i Postgrau en Instal·lacions d'Edificació per la UPC. Nivell avançat en Protecció contra Incendis per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Cap dels Serveis Tècnics i Director Tècnic del Servei de Certificació de Persones, acreditat per ENAC d'ENGINYERS BCN.

 

 

Hermínia Guerra

Som Energia

Forma part de l'equip de comercialització de Som Energia, actualment està treballant en el disseny i implementació dels processos d'autoconsum.

Participa activament en les sessions de la CNMC, en el marc del GT2 sobre els canvis de formats, fomentant la flexibilització i l'agilització en l'activació dels autoconsums.

 


 

Héctor Loriente

Enginyer industrial


Enginyer industrial amb 15 anys d'experiència en el sector de l'energia i actual Project Manager de la Comunitat energètica Agro-Reus.