Sector Construcció

 

Josep Bunyesc
Arquitecte

És conegut pels seus projectes en construccions sostenibles, amb projectes d’arquitectura domèstica adequada a les condicions climatològiques, que li han valgut reconeixements internacionals.

Entre els seus projectes més destacats es troba la Casa Passiva Arboretum, amb estructura de fusta aïllant i llana d’ovella, i la construcció passiva modular transportable Noem, amb control de les emissions de CO₂ en tots els processos i materials, que ha guanyat el 1r Premi Europeu de l’Esperit Emprenedor de la Unió Europea.

 
Jade Serra
Arquitecta de Slowstudio, vicepresidenta del Gremi i vocal d'AUS

Cofundadora de Slow Studio, gestiona aspectes de desenvolupament empresarial i dirigeix el departament de Slow Research. Pensament racional i analític, és l'actiu darrere cada estratègia d'Slow, des de l'enfocament de l'estudi als projectes fins a les decisions dins l'equip de recerca. La seva formació va començar a ETSAB, Escola d'Arquitectura de Barcelona i TKK, Universitat Tecnològica d'Hèlsinki, títol que va complementar amb un diploma en Gestió de Projectes de la Universitat La Salle–URL. 

Especialitzada en Construcció Ecològica i Sana a l'Institut Espanyol de Bioconstrucció, institució que va portar Slow Studio a disposar d'una àmplia xarxa de professionals afins. Jade està fermament compromesa a compartir el coneixement de l'estudi amb la resta del món i creu que obrir un diàleg entre diferents generacions d'arquitectes i clients, creant així una comunitat d'aprenentatge, és la manera de trobar solucions adequades per construir un futur millor.

 


 

Arnau Bujons
Arquitecte col·legiat

Llicenciat a l'ETSAB Upc (2009) i especialitzat en disseny bioclimàtic i construcció amb materials naturals com la fusta, la terra o la palla. Sóc Responsable des del 2013 del projecte CASETADEPALLA, de formació, difusió, assessorament i elaboració de projectes en bioconstruccció. Tinc diversos projectes visats i construïts amb palla i també em dedico a la formació, des d'on he col·laborat amb diverses universitats (UDG, UDL) amb tallers i visites tècniques. Sóc cocreador i un dels formadors de la formació professional europea en construcció amb palla STEP, de la RCP, i he estat responsable de la formació en bioconstrucció a l'Escola agrària de Tàrrega. He participat en diferents associacions, i actualment sóc el secretari de la Red de construcción con paja i colaborador d'AUS en el grup de materials descarbonitzats.

 

Oriol Balliu
Bioconstructor


Bioconstructor especialitzat en terra crua. Fabrica i aplica revestiments i altres materials de construcció en terra amb la marca Puraterra.

Forma i assessora en bioconstrucció dins el projecte Rocamare.

 

Marçal Tarrida
Atoconstructor


En Marçal i la Luisa són propietaris i autoconstructores i estàn eixecant amb les seves propies mans el niu on viuran amb els seus dos fills.

 

Mel
Educadora social

 

Soc integradora social, i treballo en una organització que lluita pels drets reproductius de la dona a nivell internacional. Recuperar el contacte amb la natura i viure d'acord amb els nostres ideals van ser les raons que ens van portar a la meva parella i a mi a donar forma a aquest projecte de bioconstrucció. La nostra idea era crear un espai que en ajudarà a cuidar-nos i cuidar del entorn i aquesta es la nostra experiència.

 

Oriol Rosselló
Bangolo Arquitectura

 

Fundador de Greta i membre de la junta d'AUS.

 


Mateo Halac
Director de Cinema

 

Director de cinema i realitzador de documentals.

 


Manel Alcubierre
Arquitecte

Soci fundador de 4 Ratlles arquitectes slp.

Secretari de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

 

Sara Ferran
Arquitecta, Taller11

Arquitecta per l’ETSAV i sòcia fundadora de la cooperativa d’arquitectes taller11, un estudi d’arquitectura en activitat des de 2016 que es formalitza com a cooperativa l’any 2022. Treballa en el desenvolupament de projectes que investiguen l’arquitectura detectant el potencial de l’entorn i innovant en les solucions tradicionals per tal d’actualitzar-la i fer-la pertinent i viable en el context actual. La seva metodologia de treball es basa sempre en una combinació de recerca teòrica i experimentació pràctica. Guanyadors dels premis AJAC XIII 2023, Finalistes als FAD arquitectura 2023, Seleccionats a la XVI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo 2023, als Premios Arquitectura CSCAE 2023 i als premis Erich Mendelsohn Award 2023. La seva obra ha estat publicada en diverses revistes reconegudes com el Croquis (N. 219, IBAVI 2019-2023), Arquitectura Viva (AV Monografías N. 256: Casas 2023. Houses of the year) i On diseño (On diseño N. 423/424. Premios FAD 2023), i també en nombroses revistes en format digital com Archdaily, Metalocus, Detail i Afasia Archzine, entre moltes altres. D'altra banda, taller11 ha participat en vàries ponències i exposicions vinculades al premi AJAC i FAD 2023, i en d'altres per divulgar la seva investigació en el desenvolupament de nous materials de construcció sostenibles. 

 


Joan Canó
Agència Local de l'Energia d'Osona

Tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona des del 2010, especialista en gestió energètica.

Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Barcelona i Màster d'Enginyeria en Energia per la Universitat Politècnica de Catalunya.

 


Adrià Llairó
Autoconstuctor


L'Adrià i l'Elfi estan materialitzant un dels seus somnis, poder construir la seva llar rehabilitant un mas a la Garrotxa. A més, ho fan de manera activa, participant en la seva construcció. 

Busquen crear una llar que els permeti viure de manera resilient i respectuosa amb l'entorn. 

 


Joan Carles Reviejo
Arquitecte

Arquitecte per l’ETSAV en l’especialitat d’edificació. Expert en domòtica, automatització i noves tecnologies aplicades a l’edificació. Ha treballat a diferents empreses relacionades amb el sector de la domòtica i les noves tecnologies, i com arquitecte freelance.

Ha estat docent i coordinador en diferents programes formatius del ICT (Institut Català de Tecnologia), professor associat a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i col·labora com a docent a l’Escola Sert.

És director, entre altres, del curs Instal·lacions i eficiència energètica a l’edificació.

 


Amanda Rivera
Arquitecta

Membre red Iberoamericana PROTERRA i membre expert del Comitè Internacional d'Arquitectura Vernácula

Dedicada a la investigació, docència i treballs pràctics sobre arquitectura i tecnologiess de terra. Vicepresidenta del Comitè Científic Internacional sobre Patrimoni Arquitectònic de Terra ISCEAH-ICOMOS.

Candidata a Doctora a la Universitat Politècnica de Catalunya (Espanya) i a la Universitat de Cagliari (Itàlia), Magister en Patrimoni Cultural (UC) i Postgrau en Arquitectura de Terra en el laboratori CRATerre ENSAG (França).

 
 

 

Itziar González
Arquitecta

Arquitecta, ex-regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona i activista política catalana.

Impulsora de Parlament Ciutadà, fundadora de l'Institut Cartogràfic de la Revolta i autora del llibre "Revoltes".

També activista i defensora de l’habitatge social i dels drets de la dona.

   

Roger Soler
Marger

Roger Soler és president de l'Associació de Margers de Catalunyactors.

Marger i formador sobre pedra seca.