Iniciació a la construcció amb fusta | Activitat per a escoles

Activitat didàctica dirigida als alumnes

que vulguin iniciar-se al món de la construcció amb fusta


Els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO d’algunes escoles de Vic participen a la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible a través d’una activitat pensada per iniciar als alumnes al món de la bioconstrucció.

Una part de l’activitat consta d’una visita guiada que es durà a terme pel pavelló comercial, al Recinte Firal el Sucre. Una guia acompanyarà als alumnes a veure les empreses, materials i productes que es presenten per tal d’introduir-los al món de l’energia i construcció sostenibles.

L’altra part de l’activitat, és el taller, que també es durà a terme al Recinte Firal. L'activitat formativa ensenyarà als alumnes què és la fusta constructiva i la seva tècnica de posada en obra, aconseguint una construcció real de fusta en alçada, construïda 100% pels alumnes de les diferents escoles participants en el taller, i a on aprendran a manipular fustes, fent encaixos bàsics, encolar, treballar la tridimensionalitat i la geometria, pensar en l’estabilitat estructural i la funcionalitat de l’espai.

A més, milloraran les seves capacitats de treballar en equip, relacionant-se de manera respectuosa i assertiva, tot i que ho faran sota pressió (temps limitat) i aplicar la creativitat per a la resolució de problemes.

L’exercici treballarà els valors del treball col·laboratiu, la posada en valor de la fusta com a material de treball en alçada, la posada de manifest de les dones fusteres dins del sector i dins de l’ofici, entre altres.

Aquest taller serà guiat per l’associació de dones fusteres.

www.untallerparatodas.org