EL MERCAT MEDIEVAL DE VIC TANCA AMB ÈXIT L’EDICIÓ D’ENGUANY

10/12/2018
2626

L’Assalt de l’Altarriba, el recorregut teatral que es basa en el fets viscuts a Vic al segle XV, té un 95% d’ocupació

El Mercat Medieval de Vic compta amb un públic fidel que el visita any rere any. Així ho revelen les dades de l’últim estudi d’impacte econòmic fet del Mercat Medieval que constaten que el 78% dels visitants són un públic fidelitzat, que ja ha vingut en anteriors edicions. Enguany, des de l’àrea de Fires i Mercats s’estima que al llarg dels quatre dies que ha durat hi han acudit uns 250.000 visitants, destacant-ne l’afluència el dijous i el dissabte.

La majoria dels responsables de les més de 350 parades repartides pel centre històric s’han mostrat contents per les vendes, un fet que confirma que el Mercat és una de les cites més rellevants, a nivell estatal, d’aquestes característiques. De fet, l’estudi de l’edició de l’any passat indica que el Mercat va tenir un impacte econòmic total quantificat en gairebé 30 milions d’euros, dels quals més de 4,7 milions va ser per a Vic i la comarca d’Osona, i cada euro invertit va suposar un retorn de 146,5 euros.

També cal destacar l’esforç que s’ha fet en les darreres edicions per minimitzar l’impacte en la generació de residus en què l’ús de gots reutilitzables està molt consolidat i també es treballa per millorar l’ús dels punts de reciclatge, tant per part de paradistes com de visitants, així com que es facin servir bosses de roba o de material biodegradable, i no de plàstic, per posar els productes que es venen.

Noves ubicacions per l’Assalt de l’Altarriba

L'Assalt de l'Altarriba, que reprodueix fets històrics viscuts a la ciutat al segle XV, ha omplert en un 95% l’aforament de les 8 escenes que formen part d’aquest recorregut teatral. L’itinerari és un dels majors atractius culturals del Mercat Medieval en què hi han intervingut més de 40 actors i actrius.

L’Albergueria i el pati de la Casa Sacerdotal són les noves ubicacions d’aquest recorregut cultural que han estat molt ben valorades pel públic assistent i s’han afegit als espais on ja s’havien representat aquests fets: el claustre de la Casa de Convalescència, el Pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Santa Creu, l’Orfeó Vigatà, l’Escorial, la Casa Bojons i el Temple Romà.

Premi a les millors parades

Per cinquè any consecutiu, les parades millor decorades i amb productes artesans de qualitat han guanyat un reconeixement. La guanyadora del primer premi comptarà amb la inscripció gratuïta pel Mercat Medieval de Vic de l’any que ve, i el segon i tercer premi comptaran amb importants descomptes.

Les parades guanyadores d’aquest any són:

  • 1r premi. Exsapientia. Parada d’enquadernacions de pell i papir a la Plaça Bisbe Oliba
  • 2n premi. Cardadiem. Parada de ninots de llana al carrer Soledat
  • 3r premi. Embotits Raima al Rambla del Passeig.

147 tavernes i parades d’alimentació

De les més de 350 parades repartides pel centre històric, 107 eren parades d’alimentació i 40, tavernes. D’acord amb l’article 9 del Reglament (UE) 2017/625, de 15 de març de 2017, relatiu als controls i altres activitats oficials realitzats per garantir l’aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes de salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris, el regidor de Salut, Josep Arimany, va vetllar per garantir els controls oficials de tots els operadors amb regularitat en funció del risc i amb la freqüència apropiada, tal i com s’efectua des de fa 7 anys.

Arimany ha remarcat que, com sempre, “garantir la salubritat” en totes les fires i mercats de la ciutat on hi ha producte alimentari segueix sent una prioritat màxima. Per aquest motiu es van inspeccionar les 147 parades d’alimentació i tavernes, durant els 4 dies que ha durat el Mercat Medieval. Unes inspeccions portades a terme per part de les dues tècniques de salut pública, acompanyades per un dinamitzador de comerç, en què es va comprovar que es compleixin els requisits estructurals, els higienicosanitaris i els documentals.

 

Compartir