MÉS DE 21 MIL PERSONES PASSEN PEL RECINTE FIRAL EL SUCRE, EN UNA EDICIÓ DEL MERCAT DEL RAM AMB MOLTA AFLUÈNCIA DE PÚBLIC

16/04/2019
1802

Més de 21 mil persones han visitat aquest cap de setmana el Recinte Firal El Sucre, centre neuràlgic del Mercat del Ram, en el que ha estat una exitosa edició, ja que a la resta d’activitats també s’ha comptat amb una gran afluència de públic.

La Casa de Pagès del Sucre ha funcionat a ple rendiment, especialment els obradors d’elaboració d’aliments, l’espai Llet és Salut i l’Estable, on es podien veure diferents animals.

El bon temps ha acompanyat aquest any el Mercat del Ram i les mostres de Turisme i d’Entitats, ubicades a la Rambla del Passeig, han comptat amb molta acceptació, així com l’Espai Terra i Cuina, on l’arròs de Pals i la mostra de cerveses artesanes han tingut una gran demanda.

D’altra banda, la primera edició del Dissabte de Rams i Llibres, també a la Rambla del Passeig i  organitzada per Llibreries de Vic, Òmnium Cultural, Eumo Editorial i Casino de Vic, ha estat molt ben rebuda i ha comptat amb la participació de més de 30 autors signant llibres. Ja es pensa en repetir la iniciativa l’any que ve.

Les demostracions eqüestres a la plaça Major, una de les novetats d’enguany, ha generat expectació i ha visibilitzat el protagonisme d’aquest sector al Mercat del Ram, que cada any compta amb la participació de diverses hípiques de la comarca a les activitats de la zona esportiva. En aquest sentit el raid promocional del Mercat del Ram ha comptat amb la participació de 160 cavalls, xifra que el situa com el raid promocional amb més participació de Catalunya.

La zona d’exposició de vehicles s’ha ampliat aquest any en 500 metres quadrats, amb la presència de noves marques del món de l’automoció. Tant aquest sector com el de la maquinària agrícola han mostrat un alt grau de satisfacció amb el nombre visitants i els contactes realitzats.

El president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, van presidir dissabte al matí el recorregut inaugural i van participar en el lliurament de premis del sector ramader. El president va afirmar que “el Mercat del Ram demostra la capacitat d’empenta i iniciativa de Vic i Osona en el sector ramader”.

Pel què fa als guanyadors dels concursos més destacats del Mercat del Ram, el palmarès és el següent:

37è Concurs de Canals Porcines

Màxima puntuació: Jordi Aliberch

Premi a la Qualitat de Canal: Mas Sustentó

Premi a la Qualitat de Carn: Canals de Castellfollit i Pinsos Victòria.

Premi Especial Osona, que reconeix  les bones pràctiques del sector porcí:

Categoria Engreix: Granja Cases d’Amunt

Categoria Reproductores > 750 truges: Granja SAT Bruguera

Categoria Reproductores < 750 truges: Granja Baulenas

Categoria Transició: Granja El Cos

Territori convidat El Bages: Granja Montserrat
 

Raça Bruna del Pirineus, els dos premis principals han anat parar a:

Gran Animal Campió del Concurs: Mas Pinós del Ripollès

Gran Animal Campió Jove: Vallnova Espanholet de Val d’Aran

D’altra banda, i pel què fa al Concurs de Pintura Ràpida de dissabte al matí, s’hi van presentar 28 artistes. El guanyador del primer premi, dotat amb 800€, va ser Julio García Iglesias, el segon premi, dotat amb 400€, va anar a mans de Piedad Santamira, i el tercer premi, dotat amb 200€, va ser per Joan Taularia.

I també en l’àmbit artístic, el Concurs de Dibuix de La Casa de Pagès, en el que han participat diverses escoles de Vic,  l’han guanyat Anna Maria Prangishvili, de Fedac-Pare Coll, Tijani Manzano, de Vic Centre, i Pol Álvarez, de Joaquim Salarich.

 

Compartir