BISGRÀFIC, EMPRESA DE DISSENY VIGATANA, REALITZA EL CARTELL DEL MERCAT DEL RAM 2019

29/01/2019
3318

El cartell està inspirat en la lletra de la cançó Mercat del Ram de Josep Font Sellabona, un dels pioners de la cançó en català

El responsable de l’empresa de disseny vigatana Bisgràfic, Pep Alcàntara, explica que "el cartell d’aquest any del Mercat del Ram està inspirat en la lletra de la cançó Mercat del Ram, que Josep Font Sellabona, un dels pioners de la cançó en català, va escriure al 1961".

El cartell pretén representar l'ambient festiu i ramader que viu la ciutat de Vic durant el Mercat del Ram i, segons Alcàntara, "les imatges escollides per evocar aquest moment festiu i la tradició ramadera es combinen amb la repetició de la paraula Ram, que aporta ritme compositiu al cartell. També, el fet d'intercalar imatges amb text provoca que s'associï directament amb la comunicació actual escrita a les xarxes socials pels més joves".

Sobre el fet de tenir un cartell en diversos colors, Alcàntara explica que "la gamma de colors frescos escollits contrasten amb la tipografia de color negre. Aquest fet transmet un to actual, modern, contemporani i despreocupat. El color blanc trenca la composició donant dinamisme, lleugeresa i ritme. Un ritme que recorda activitats paral·leles i festives que s’organitzen aquests dies".

Sobre l’element gràfic del punt després de la paraula Vic, el dissenyador afirma que "el punt final després de Vic dóna la importància que es mereix la ciutat. No ha de semblar mai que s'ha posat Vic de forma aleatòria, per això apareix després dels sis Rams i tancant amb un punt final majestuós i solemne".  

 

Compartir