Al Mercat del Ram es donaran a conèixer els guanyadors del Premi Especial Osona: un reconeixement a les bones pràctiques del sector porcí

20/03/2018
2296

  • El regidor de Món Rural i Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, ha destacat l’esforç que s’està fent pel benestar animal, la sostenibilitat i la protecció del medi ambient

El regidor de Món Rural i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Josep-Ramon Soldevila, juntament amb el president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers, i el subdirector general de Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joaquim Xifra, han presentat avui al migdia la 2a edició del Premi Especial Osona, un reconeixement a les bones pràctiques del sector porcí. Aquest premi es lliurarà aquest dissabte, 24 de març, coincidint amb el Mercat del Ram, al Recinte Firal El Sucre de Vic.

El regidor Josep-Ramon Soldevila ha afirmat que “en els últims anys, les explotacions porcines estan fent un gran esforç per la sostenibilitat, la millora del benestar animal i la protecció del medi ambient, i en aquest sentit aquest premi vol ser un reconeixement i un referent”. Per la seva part, Josep Puigdollers ha destacat que “s’estan fent les coses bé, i cal seguir insistint perquè els propietaris de les explotacions porcines apostin per la bioseguretat, ja que això enforteix a tot el sector”.

La bioseguretat fa referència al conjunt de mesures, des de les estructurals de l’explotació a aspectes com el maneig, que estan orientades a protegir als animals de l’entrada i difusió de malalties infecto-contagioses i parasitàries en qualsevol lloc, àrea, edifici, granja o regió productora de porcs. Joaquim Xifra ha afirmat que “al sector porcí cada dia és més freqüent l’excel·lència i és important que es reconegui públicament i continuar en aquesta línia, ja que ens hi juguem molt amb la sanitat de la cabana porcina”.

En total s’atorgaran tres guardons corresponents a tres categories diferents de granges: reproductores, d’engreix i de transició de garrins. El jurat estarà format per veterinaris del DARP, de l’Ajuntament de Vic, de l’Associació PORCAT, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen i l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya. Aquest jurat establirà unes puntuacions, a partir de diferents barems relacionats amb la gestió de dejeccions, benestar animal i bioseguretat. En concordança amb les puntuacions es donaran els tres premis mencionats i, a més, es donaran sis mencions, dues per cada categoria.

Compartir