2a edició del Premi Especial Osona: un reconeixement a les bones pràctiques del sector porcí

02/03/2018
2935

Els guanyadors es donaran a conèixer al Mercat del Ram

La Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic i l’Ajuntament de Vic, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i les Agrupacions de Defensa Sanitària Ramadera (ADS), donaran per segon any consecutiu el Premi Especial Osona, un reconeixement a les explotacions porcines amb una gestió integral més responsable i compromesa amb l’entorn.

En total s’atorgaran tres guardons corresponents a tres categories diferents de granges: reproductores, d’engreix i de transició de garrins. El jurat estarà format per veterinaris del DARP, de l’Ajuntament de Vic, de l’Associació PORCAT, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen i l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya. Aquest jurat establirà unes puntuacions, a partir de diferents barems relacionats amb la gestió de dejeccions, benestar animal i bioseguretat. En concordança amb les puntuacions es donaran els tres premis mencionats i, a més, es donaran sis mencions, dues per cada categoria. 

Amb aquests guardons es vol fer visible la professionalitat del sector porcí i el seu compromís per una gestió responsable que minimitzi els riscos per la salut i el medi ambient, i vetlli per el benestar del animals. L’entrega de premis es durà a terme el dissabte 24 de març al migdia, al Recinte Firal El Sucre, en el marc de la inauguració oficial del Mercat del Ram.

 

Compartir