Vic acollirà, el dissabte 15 de juny, una jornada sobre habitatge cooperatiu

07/06/2019
1586

El Recinte Firal El Sucre de Vic acollirà, el dissabte 15 de juny, una jornada sobre l’accés a l’habitatge i les diferents propostes que es fan des de l’economia social. Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Vic amb la complicitat de Creacció (l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement), alTERna’t (Mostra d’Economia Social i Solidària de Manlleu), la Diputació de Barcelona i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, inclourà activitats lúdiques adreçades a les famílies, un dinar a càrrec de la cooperativa Sambucus i sessions de debat, amb participació d’experts en habitatge cooperatiu. Es podran conèixer casos d’èxit d’indrets com Dinamarca, el País Basc i Catalunya i es presentarà un estudi sobre habitatge cooperatiu a casa nostra que ha estat elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'Ajuntament de Vic té un compromís aprovat al ple del 2012 per a la difusió i promoció de l'economia social, com a alternativa per a un desenvolupament econòmic més just i sostenible. Dins d’aquesta estratègia, l’Ajuntament de Vic es va adherir al programa Municipi Cooperatiu impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), amb l’objectiu de donar difusió al model d’empresa cooperativa, l’enfortiment del teixit cooperatiu i el foment de la creació de les noves cooperatives de treball.

A nivell comarcal es desenvolupa l'estratègia global i l'impuls d'eines i iniciatives d'economia social i solidària (ESS), sota el lideratge de l’Ajuntament de Manlleu, en coordinació amb Creacció. Dins d’aquest marc d’acció, des de l’Ajuntament de Vic, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Creacció, es volen impulsar unes jornades anuals sobre les respostes que des de l'ESS es donen a les diverses necessitats i problemàtiques de la societat. Aquest primera edició estarà centrada en l'accés a l'habitatge.

Podeu consultar aquí el programa de la jornada

Compartir