UN ANY MÉS EL TRUFFORUM VIC REUNEIX A TOT EL SECTOR TOFONAIRE

02/03/2021
295

El congrés, que s’ha hagut d’adaptar a la situació actual, ha comptat amb un programa familiar i un de professional

Vic, 1 de març de 2021. Un any més el Trufforum Vic aconsegueix reunir a tot el sector tofonaire català i, també internacional. Productors, cuiners, científics, tofonaires, elaboradors i consumidors han coincidit en aquesta edició online de la Festa de la tòfona i la gastronomia. Un congrés que ha comptat amb un programa ple de cuina amb tòfona i sessions per aprendre més sobre aquesta joia gastronòmica, i alhora unes ponències destinades al públic professional. Un programa que s’ha pogut seguir en quatre idiomes oficinals (català, castellà, anglès i francès) i del qual tots el continguts quedaran penjats a la seva web. I és que tal com destaca Titi Roca, Regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic: “amb aquesta Fira, Vic vol ser un referent de la tòfona a tot Catalunya i també a tot el món”.

Aquesta edició, centrada, principalment, en la gastronomia de la tòfona, ha volgut contribuir a la desmitificació d’aquest producte i a donar eines perquè sigui accessible pel públic i així la tòfona entri a les cuines de casa com un ingredient més. Un objectiu pel que està treballant tot el sector tofonaire, que té molts reptes i recorregut per endavant, tal com assenyalava Toni Massanès, director de la Fundació Alícia, a la seva sessió del Trufforum LAB. “L’auge del sector passa per la innovació, amb estratègies de marketing, amb recursos tecnològics, amb coneixement i amb la col·laboració de tot el sector i entre territoris”, va apuntar Massanès.

El Trufforum Vic tanca aquesta edició i passa el relleu a Castella i Lleó, que seguirà amb més activitats en aquest Trufforum itinerant que enguany compta amb 4 seus.

Compartir