NANDU JUBANY ÉS L’AMBAIXADOR DE LA TÒFONA 2021

26/02/2021
434

Un reconeixement que el xef osonenc ha rebut en el marc del Trufforum Vic, la festa de la tòfona i la gastronomia

Vic, 25 de febrer de 2021. El xef osonenc Nandu Jubany ha rebut el reconeixement com a Ambaixador de la Tòfona 2021, en un acte celebrat durant la setmana del Trufforum Vic, la festa de la tòfona i la gastronomia que enguany es fa en format online.

Durant l’acte, que ja es pot visualitzar a través de la pàgina web del Trufforum, Nandu Jubany ha subratllat la il·lusió de rebre un premi a casa i alhora ha manifestat que “com a restaurant haig d’agrair a la tòfona que un cop l’any la comarca es converteixi en la meca dels gastrònoms, i hem fet d’això un destí. Tothom sap que la tòfona s’ha de venir a menjar a Osona, com sap que per menjar garoines ha d’anar al Baix Empordà” ha sentenciat el cuiner.

A més, Nandu Jubany ha assegurat que aquest “és un premi per a tots els osonencs, Osona Cuina, tofonaires, i per a tots els restauradors de la comarca i gent que ha cregut en aquest producte. És de tots aquest premi”.

A l’entrega del guardó hi ha assistit l'Excma. Sra. Anna Erra, alcaldessa de Vic, qui ha expressat que el Trufforum és una oportunitat per posar Vic en el mapa del món i, en especial, en el món dels productes de proximitat i de qualitat com és el cas de la tòfona. Erra ha afegit que el Trufforum “també és una iniciativa per aconseguir aquest turisme gastronòmic que ens interessa, i més en aquest moment de pandèmia en el que el sector està patint tant, i així donar a conèixer la bona cuina que hi ha a Vic, i a la comarca d’Osona”.


Durant el mateix acte, la Sra. Alba Camps, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, ha apuntat que “el repte és l’estabilització de la producció de la tòfona, per això el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació durant els últims 20 anys ha estat invertint en investigació per poder donar continuïtat en aquest sector”. Tanmateix ha volgut destacar la importància d’un esdeveniment com el Trufforum, per a la difusió i normalització de la tòfona i per “trencar tòpics sobre aquest producte i aconseguir així que arribi a totes les cases”. A més, assenyala com “per això aconseguir tot això també necessitem que xefs, com Nandu Jubany, facin d’ambaixadors d’aquests productes”.

El premi atorgat a Nandu Jubany és un figura de l’escultor vigatà Enric Pladevall, qui també ha estat present en l’acte i ha recordat els inicis de Can Jubany, quan es van conèixer amb el cuiner.

Al seu torn, i com a patrocinador del Trufforum, Jordi Serentill, executiu en cap de Laumont, ha afirmat que l’ambaixador de la tòfona ha reconegut a Nandu Jubany “per la teva tasca gastronòmica i empresarial que el nostre país tant t’agraeix”.

Compartir