ES PRESENTA LA 3a EDICIÓ DEL PREMI ESPECIAL OSONA QUE RECONEIX LES BONES PRÀCTIQUES DEL SECTOR PORCÍ

12/12/2018
2027

La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, ha afirmat que les granges catalanes han experimentat una millora molt important en l’àmbit de la bioseguretat, en els darrers anys

Un any més, s’ha presentat la convocatòria de la tercera edició del Premi Especial Osona, que reconeix les bones pràctiques aplicades a les explotacions porcines en els àmbits del maneig sanitari, sostenibilitat ambiental, benestar animal i bioseguretat. La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga i el president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers.

La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, ha afirmat que les granges catalanes han experimentat una millora molt important en l’àmbit de la bioseguretat en els darrers anys, després d’avaluar elements bàsics com: la tanca perimetral, teles ocellaires, el bany de desinfecció i el vestidor.

Per la seva part, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat la importància d’acompanyar, posar en valor i premiar a aquelles granges que compleixen amb les clàusules de sanitat i que fan un esforç de modernització.

Els guanyadors es donaran a conèixer al Mercat del Ram, i en total s’atorgaran tres guardons, corresponents a tres categories diferents de granges: reproductores, d’engreix i de transició de garrins. El jurat estarà format per veterinaris del DARP, de l’Ajuntament de Vic, de l’Associació PORCAT, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen i l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya.

Amb aquests guardons es vol fer visible la professionalitat del sector porcí i el seu compromís per una gestió responsable que minimitzi els riscos per la salut i el medi ambient, i vetlli pel benestar del animals.

Compartir