Arrenca el Trufforum Vic amb la gastronomia de la tòfona com a protagonista

22/02/2021
324

És una edició totalment online i amb activitats per a tota la família

Vic, 22 de febrer de 2021. Avui ha arrencat el Trufforum Vic, una edició totalment online en la que la gastronomia de la tòfona és la gran protagonista. Durant aquesta setmana, del 22 al 28 de febrer, s’han programat un gran nombre d’activitats pensades perquè tota la família pugui aprendre i experimentar amb la tòfona negra.

La gastronomia osonenca, i en extensió també la catalana, són un gran referent en la cuina de la tòfona i això representa un tret diferencial respecte els altres territoris tofonaires que acolliran també aquest any el Trufforum. Un clar exemple són les “Jornades de la Tòfona” d’Osona Cuina, del 15 de gener a l’1 de març, que fa anys que celebra el col·lectiu de cuiners osonencs i en les quals tots els restaurants preparen les seves propostes.

Començant pels petits de la casa, el programa d’activitats del Trufforum 2021 a Vic comptarà amb la sessió de cuina Xics&Tòfona que impartirà l’Uri Sala del restaurant El Gravat de Vic i en Josep Lluís Mitjans de l’Escola d’Hostaleria de Tona, i també “El tofonaire rodamón” una activitat infantil presentada per Toni Carrasco, fotoperiodista, gastrònom i col·leccionista.

Pel que fa al públic més adult, es proposa fer un “Recorregut Gastronòmic per Catalunya” amb sessions de cuina dirigides per Joan Font de l’Estanyol a El Brull, Rafel Muria del restaurant Quatre Camins a Cornudella de Montsant, Nico Roger del restaurant Via de Centelles, entre d’altres. O fins i tot es podrà gaudir de tastos dirigits des de casa, amb el Tast virtual d’embotits trufats d’Osona maridats amb vins, de Panadès Alemany, o el Sopar-tast virtual i el Dïner à la Truffe de Noir et Blanc. Pels que vulguin ampliar continguts hi haurà el Taller Sensorial de la UVic amb el qual aprendre a analitzar i reconèixer l’autèntica tòfona negra d’hivern; el Trufforum LAB, la sessió de creativitat i d’innovació dirigida per Toni Massanès, director general de la Fundació Alícia; i els reportatges que ens portaran des del bosc o el camp fins a la cuina, amb Quico Arumí del restaurant Can Jubany de Calldetenes i en Roger Vilaginés del Restaurant Mare de la Font de Solsona.

Aquest interessant programa es complementarà amb el Seminari Científic destinat als professionals del sector que vulguin aprofundir en el coneixement de la tòfona i la truficultura. Una d’aquestes sessions, es centrarà en “L’ús excel·lent i responsable de la tòfona en el sector de la restauració” i en la qual participarà Jordi Arumí del restaurant Arka de Santa Eugènia de Berga i president del col·lectiu Osona Cuina.

Per acabar amb la presència de la gastronomia osonenca, enguany l’Ambaixador de la Tòfona serà atorgat a Nandu Jubany, agafant el relleu així a Ferran Adrià que ho fa ser en la passada edició.

 

Compartir