RÈCORD D'AFLUÈNCIA DE PÚBLIC A L'EDICIÓ D'AQUEST ANY DE LA FIRA DE MUNTANYA

12/11/2018
766

Més de 12.000 persones han visitat la fira, xifra que suposa un increment de més de 3.000, respecte l’any passat

El Mercat d’Ocasió ha incrementat el volum de vendes en un 62% 

La Fira de la Muntanya de Vic, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Recinte Firal El Sucre de Vic, ha aconseguit un gran èxit de públic, assolint un rècord de visitants. Més de 12.000 persones han passat per la fira, consolidant aquest model que combina la vessant comercial amb una àmplia oferta d’activitats esportives, entre les quals destaca el Campionat d’Open Bloc, i culturals, amb la Fira del Llibre de Muntanya. És remarcable l’augment del volum de vendes del Mercat d’Ocasió, que ha superat en un 62% la xifra de l’any passat. Els expositors especialitzats en material de muntanya també han mostrat la seva satisfacció pel nivell de vendes assolit i per la seva participació a la Fira.

Les novetats d’aquest any, que eren la zona Càmpers, l’exposició de bicis elèctriques i les exhibicions d’Slackline, han tingut una molt bona acollida i, possiblement, repetiran l’any que ve. Pel què fa a la Fira del Llibre de Muntanya també ha notat aquest augment de visitants i segons el president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla, "ha estat una edició molt potent en relació als expositors, als actes i l’assistència de públic i també pel que fa a la venda de llibres". L’Associació Cultural del Llibre de Muntanya va lliurar dissabte el 4rt Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l’entorn de la muntanya. Els guanyadors van ser:

Premi Jacint Verdaguer al millor llibre publicat que versi sobre cultura, patrimoni, tradicions i narrativa de muntanya en llengua catalana:  Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach i Puig, de Francesc Joan i Matas (Cossetània). Accèssit per a: Editorial Tush.
Premi Arthur Osona a la millor guia de muntanya, manual o obra de caràcter tècnic, geogràfic o conservacionista en llengua catalana: Berguedà vertical, del Col·lectiu d’equipadors del Berguedà (Autopublicació).
Premi Juli Soler al millor mapa  excursionista:  Mapa Puigpedrós (Editorial Alpina)
Premi Collsacabra al millor llibre de muntanya en llengua no catalana: Libros de cima, d’Òscar Masó Garcia (Desnivel). Accèssit per a: Pirineos Montañas sublimes, Santiago Yaniz (Editorial Yaniz).

La segona edició de la Pedalada Familiar Osoning ha comptat amb 200 participants, i ja és una activitat consolidada, així com altres activitats adreçades al públic familiar com les sessions de contacontes, els tallers de literatura infantil, el circuït de bici trial i l’escalada a la xemeneia per a nens i nenes.   

Pel què fa a les conferències, cal destacar l’interès que han despertat El somni de l’Everest i els 14 vuitmils catalans, a càrrec dels alpinistes Peter Habeler i Ferran Latorre, que van reunir més 200 persones, la d’Escalada en solitari a Alaska, a càrrec de l’alpinista Sílvia Vidal, i la taula rodona Dones en l’esport de muntanya, amb la participació de les esportistes d’èlit Emma Roca, Clàudia Galícia, Laia Andreu, Marta Molist i Ester Sabadell.

Pel què fa al Campionat d’Open Bloc, hi han participat 300 escaladors, sent un dels certàmens d’aquesta modalitat amb més participació de Catalunya. El palmarès ha estat el següent:

Absoluta:

Masculí
1r.  Jerome González
2n. Pol Roca
3r.  Àlex Hernández 

Femení
1a. Rut Montsech
2a. Aida Torres
3a. Francis Guillén 

Sub 18:

Masculí
1r. Lluc Macià
2n.Joel Codina
3r. Rai Suñe

Sub15:

Masculí
1r. Ot Carol
2n.Lau Macià
3r. Pol Serra 

Femení
1a. Gal·la Pérez
2a. Lara Vega
3a. Txell Carratalà 

Sub12:

Masculí
1r. Arnau Godet
2n.Naïm Rico
3r. Roc Vergés 

Femení
1a.Júlia Benach
2a.Ariadna Lara
3a.Maria Ferrer

 

Compartir