La Fira de la Muntanya de Vic arriba a la 40a edició

21/10/2021
2426

La Fira de la Muntanya de Vic arriba a la 40a edició

Tindrà lloc del 5 al 7 de novembre al Recinte Firal El Sucre i requerirà entrada anticipada.

En destaquen els expositors d’equipament esportiu, llibres i mapes, el campionat d’escalada Open Bloc i les xerrades d’esportistes de renom.

Després que el 2020 no es pogués celebrar, enguany la Fira de la Muntanya de Vic torna en format presencial i de manera similar a l’època prepandèmica. A més a més, l’esdeveniment, que tindrà lloc de forma segura al Recinte Firal El Sucre del 5 al 7 de novembre, arriba a la seva 40a edició.

“Celebrar 40 anys d’una fira vol dir el treball i la feina feta durant 40 anys perquè pugui anar-se fent”, ha afirmat aquest dimecres al matí en roda de premsa el regidor de Fires i Mercats i Esports, Titi Roca, que també ha ressaltat que tot i la pandèmia “la ciutat mai s’ha quedat sense fires”.

La Fira de la Muntanya és una cita obligada pels amants de la natura, l’esquí i l’esport, i com cada any, servirà per preparar les activitats d’hivern, ja sigui adquirint equipament o assistint a col·loquis d’esportistes destacats. Un dels canvis més rellevants d’aquesta 40a edició és que l’entrada només es podrà comprar de forma anticipada, via online. No es vendrà presencialment, però sí que s’instal·laran unes taquilles per ajudar a qui no ho hagi pogut fer des de casa.

A nivell de programa d’activitats, en destaca la nova tirolina, situada al dipòsit del costat del recinte firal; la taula rodona amb cinc joves escaladores (Aida Torres, Francis Guillén, Rut Casas, Rut Montsech i Maria Benach), la xerrada de l’alpinista Alex Txikon i la de l’escalador Edu Marín, i les activitats adreçades al públic infantil, com circuits de bicicleta, exhibicions de slackline, contacontes o la ja icònica escalada de la Xemeneia del Sucre.

Sense oblidar clàssics, com el Mercat d’Ocasió, on els visitants poden adquirir roba i material esportiu de particulars i de botigues d’esports; la zona d’expositors de roba esportiva, complements o forfaits; el Campionat d’Open Bloc, de gran espectacularitat i que enguany s’instal·larà al pati del recinte firal per evitar aglomeracions a l’interior, i la Fira del Llibre de Muntanya. A banda de les editorials i llibreries expositores, aquesta última també consta de xerrades i activitats infantils.

“Sempre m’ha agradat que en aquesta fira hi hagués el que en diem el ‘racó del col·leccionista’, aquella gent que busca llibres vells, i aquest any tindrem dos estands dedicats al llibre vell de muntanya”, ha explicat Miquel Ylla, president de la Fira del Llibre de Muntanya.

Una edició d’aniversaris

En aquesta edició, la fira arriba als 40 anys, igual que la Caminada Matagalls-Vic, que també està d’aniversari amb la mateixa xifra. Celebrada en el marc de la fira, la caminada ha renovat el 80% del recorregut, té previsions de 600 participants i treballa per la sostenibilitat utilitzant garrafes de vidre, i gots i marcatge reutilitzable, com ha explicat Pep Fusté en representació de la Unió Excursionista de Vic.

Seguint amb els aniversaris, la Fira del Llibre de Muntanya, al seu torn, arriba a la 20a edició. Per altra banda, l’any passat va ser el centenari de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la fira no els va poder acompanyar perquè no va realitzar-se, però ho celebraran aquest any acollint una interessant exposició.

“La Fira de la Muntanya de Vic és cultura de muntanya i per això apostem per aquesta fira”, ha dit Quim Pons, representant de la FEEC. “La cultura de  muntanya és fer una fira a Vic com la que es fa, on hi haurà taules rodones parlant de despoblament al Pirineu i massificació a la muntanya”. Pons ha afirmat també que la fira té un bon futur i que és la de referència a Catalunya.

A la roda de premsa també hi ha assistit la vicepresident d’OFIM, Bet Piella.

Compartir