La Fira de la Muntanya de Vic aconsegueix, un any més, una gran afluència de públic, oferint una àmplia oferta lúdica i comercial

11/11/2019
1361

Gairebé 10 mil persones han visitat la fira, xifra que suposa un petit descens, respecte l'any anterior. Aquest descens es concentra en diumenge, dia d'eleccions

En l'aspecte comercial, el nivell de vendes, tant dels expositors d'esquí i esport com del Mercat d'Ocasió i de la Fira del Llibre de Muntanya, ha estat molt satisfactori

Gairebé 10 mil persones han visitat aquest cap de setmana la Fira de la Muntanya de Vic, una cita anual que aglutina un gran públic, amant de l'esport i la natura. Aquesta xifra és lleugerament inferior a l'any passat, quan es va comptabilitzar la xifra rècord de 12 mil visitants. Divendres i dissabte l'afluència de públic ha estat similar a l'any passat, però diumenge, dia d'eleccions, és quan s'ha notat més la davallada de visitants respecte el 2018.

Divendres la Fira va obrir portes una hora i mitja abans que l’any passat, fet que va facilitar un accés més fluid. El Mercat d’Ocasió es va omplir, però gràcies a l’increment de personal que s’hi va destinar i a que es va posar una taquilla extra gairebé no es van haver de fer cues.

Tant el volum de vendes del Mercat d’Ocasió com de l’àrea expositiva d’esquí i esport ha estat molt satisfactori. Pel què fa  a la Fira del Llibre de Muntanya, segons Xavier Cortacans, membre de la junta de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, “ha estat una edició molt positiva i a nivell de vendes podem dir que ha estat millor que l’any passat”.

L’Associació Cultural del Llibre de Muntanya va lliurar dissabte el 5è Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l’entorn de la muntanya. Aquest any s’ha afegit una nova categoria, el Premi Cèsar August Torras. Els guanyadors van ser:

Premi Jacint Verdaguer
Premi al millor llibre publicat que versi sobre memòries, història, assaig o literatura de creació (narrativa, poesia, novel·la) relacionada amb activitats a la muntanya o a la natura el general.

3 nits de torb i 1 de Cap d’Any, crònica d’una tragèdia al Pirineu
Autor: Jordi Cruz
Editorial: Simbol Editors

Accèssit - Premi Jacint Verdaguer

Teràpia vertical: vivències d’un escalador singular
Autor: Armand Ballart
Editorial: Cossetània edicions

Premi Artur Osona
Premi a la millor guia de muntanya o excursionista, manual u obra de caire tècnic, en llengua catalana.

La gran travessa del Pirineu català per les crestes: De la Mediterrània a l’Aneto
Autors: Joan Escalé i Albert Valldepérez
Editorial: Alpina

Premi Juli Soler Santaló
Premi al millor mapa excursionista editat a Catalunya o 
que cartografií Catalunya o els Pirineus.

Valls d’Àneu: Mon Valier, Mont-roig, Vall de Montgarri 1:25.000
Editorial: Alpina

Premi Cèsar August Torras
Premi al millor llibre publicat que versi sobre cultura, 
patrimoni, tradicions, etnografia, botànica, fauna, geografia, geologia, paisatge, ecologista... en llengua catalana d’interès excursionista.

El Balneari de Cardó: el passat d’un somni
Autors: Laura Tienda i Albert Curto
Editorial: Pagès Editors

Premi Collsacabra
Premi al millor llibre de muntanya o excursionisme en llengua no catalana editada en el marc hispànic. O en altres territoris, sempre que versi sobre indrets peninsulars en els seus dos vessants.

Rutas con esquis Pirineo Catalán y Andorra: 69 recorridos, Tomo I
Autors: Manuel Broch, Pitu Costa, Carles Lluch
Editorial: Prames

La tercera edició de la Pedalada Familiar Osoning ha comptat amb 130 participants, i es manté com una activitat consolidada, en el marc d’activitats adreçades al públic familiar. També ha estat ben acollida la primera competició de velocitat d’escalada a la xemeneia, que ha comptat amb 20 participants.

Pel què fa a les conferències, les que han convocat a més espectadors han estat la de l’alpinista Yannick Grazianni sobre l’ascenció a la cara sud de l’Anapurnna, la de la corredora Sheila Avilés, campiona del món d’Skyrunning, i l’audiovisual dels alpinistes catalans Marc Toralles i Bru Busom sobre la seva última ascensió al Denali en estil alpí. També han estat un èxit les activitats programades per la Unió Excursionista de Vic sobre el centenari de la primera ascensió osonenca a l’Aneto. 

Al Campionat d’Open Bloc hi han participat 255 escaladors, i continua siguent un dels certàmens d’aquesta modalitat amb més participació de Catalunya. El palmarès ha estat el següent:

Total participants: 152 adult i 103 infantil 

Absoluta Masculina

1. Jerome González (Illes Canàries)
2. Pere Borrell (Sabadell)
3. Guillem Monsech (Moià)

Absoluta Femenina

1. Aida Torres (Torelló)
2. Francis Guillén (Sant Quirze de Besora - Venezuela)
3. Rut Casas (Sant Julià de Vilatorta)

Sub. 18 Masculina

1. Ian Davis (Barcelona)
2. Guillem Ayuso (Badalona)
3. Nil Pelfort (Igualada)

Sub. 18 Femenina

sense participació

Sub. 16 Masculina

1. Udjary Dembaga (Olot)
2. Pol Serra (Vic)
3. Jesús Romero 

Sub. 16 Femenina

1. Lluna Fernández
2. Ivet Garcia
3. Júlia Solé

Sub. 13 Masculina

1. Roc Vergés (Cornudella de Montsant)
2. Joan Bazán (Folgueroles)
3. Ernest Wojdea

Sub. 13 Femenina

1. Júlia Benach
2. Maria Farré (Lleida)
3. Emily Charlotte

Compartir