Èxit de participació i vendes a la Fira de la Muntanya, que torna amb més de 10.000 visitants

17/11/2021
2223

Ha tingut lloc aquest cap de setmana al Recinte Firal El Sucre de Vic després que l’any  passat no es pogués celebrar a causa de la situació sanitària

És la primera gran fira a l’interior i amb la possibilitat d’aforament al 100% que es fa  a la ciutat des de l’inici de la pandèmia

 

La Fira de la Muntanya de Vic ha tornat al Recinte Firal El Sucre després de la pausa per la pandèmia i ho ha fet amb èxit de participació i vendes. Hi han assistit més de 10.000 persones (dades de diumenge a dues hores del seu tancament). Celebrada de divendres a diumenge, era la primera gran fira des de l’inici de la situació sanitària que la ciutat podia celebrar a l’interior i amb la possibilitat d’aforament al 100%. Enguany, a més, se celebrava la 40 edició d’aquest esdeveniment de referència pels amants de la natura, l’esquí i l’esport, així com els 20 anys de la Fira del Llibre de Muntanya, que s’hi emmarca des del 2013.

 

Un dels grans atractius de la fira era el Mercat d’Ocasió, amb roba i material esportiu de particulars i de botigues d’esports. Com sempre, divendres va generar molta expectació. Es valora molt positivament i ha tingut unes vendes similars a les dels darrers anys. Dels productes entregats, se n’han venut un 70%. També satisfactòries han sigut les vendes de la zona comercial amb expositors esportius i de llibres de muntanya. A banda de poder-se equipar per a les activitats esportives ara que ve el fred, els visitants podien gaudir d’un extens i interessant programa d’actes i activitats, com ara les xerrades i taules rodones. En són tres exemples la de joves escaladores, la de l’alpinista Alex Txikon, que ha sigut premiat per la Fira del Llibre de Muntanya, i la de l’escalador Edu Marín.

 

Un altre dels plats forts de la fira ha estat el campionat d’escalada Open Bloc, celebrat en un rocòdrom de gran espectacularitat, enguany a l’exterior en motiu de la situació sanitària. Hi han participat 280 escaladors i escaladores. Cal dir que una setmana abans de disputar-se, es van haver de tancar les inscripcions de les categories d’adults. Els guanyadors de la categoria absoluta han estat dos osonencs: Aida Torres, de Torelló i actual campiona d’Espanya, i Pol Roca, de Sant Quirze de Besora (més avall podeu veure el llistat de classificacions).

 

Pel que fa a la Fira del Llibre de Muntanya, a banda de les editorials i llibreries expositores i de les  xerrades i presentacions de llibres amb autors destacats, dissabte es va fer el lliurament del 7è Premi Editorial. El guardó vol reconèixer la tasca dels autors i les editorials per promocionar i divulgar la cultura entorn de la muntanya. Aquests han estat els premiats:

 

Els guardonats al 7è Premi Editorial del Llibre de Muntanya

 

Premi Jacint Verdaguer al millor llibre publicat que versi sobre memòries, història, assaig o literatura de creació (narrativa, poesia, novel·la...) relacionada amb activitats esportives a la muntanya o la natura en general: Francesc Roma per l’obra Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya 1920-2020 cent anys caminant i guardant el país.

 

Premi Artur Osona a la millor guia de muntanya o excursionista, manual o obra de caire tècnic, en llengua catalana: Esquí de muntanya indòmit, dels autors Jaume Jubert i Ricard Martínez amb il·lustracions de Francesc Daví.

 

Premi Juli Soler i Santaló al millor mapa excursionista editat a Catalunya o que cartografia Catalunya o els Pirineus: La Terreta i Serra de Sant Gervàs, de l’Editorial Piolet.

 

Premi Cèsar August Torras al millor llibre publicat que versi sobre cultura, patrimoni, tradicions, etnografia, botànica, fauna, geografia, geologia, paisatge, ecologista, fotografia... en llengua catalana d'interès excursionista: Fotografies i muntanyes, de Jaume Altadill.

 

Premi Collsacabra al millor llibre de muntanya o excursionisme en llengua no catalana editada en el marc hispànic o en d'altres territoris, sempre que versi sobre indrets peninsulars i els Pirineus en els seus dos vessants: Alex Txikon i Editorial Sua per al llibre La montaña desnuda, primera ascensión invernal al Nanga Parbat.

 

D’altra banda, coincidint amb la fira, la Unió Excursionista de Vic ha organitzat la caminada Matagalls-Vic, que enguany també arribava a la 40a edició i renovava un 80% del recorregut. Ha tingut lloc aquest diumenge i ha comptat amb 600 participants. Una altra activitat celebrada diumenge ha sigut la Pedalada Familiar Osoning, on hi ha hagut 247 ciclistes. També cal destacar el programa d’activitats infantils, des de la clàssica i icònica escalada a la Xemeneia del Sucre fins als circuits de bicicleta de l’Escola de ciclisme Jufré Vic-ETB i l’escola Trial Esport, tot passant per la nova tirolina al parc de l’Horta Nova.

 

 

Resultats de l’Open Bloc 2021

 

Sub 12: Paul Pavillard

Sub 12: Milena Caseta

 

Sub 15: Martí Farrús i Andreu Vilà

Sub 15: Bruna Barber

 

Sub 18: Lau Macià (Masculí)

Sub 18: Emily Pescetto (Femení)

 

Absoluta Masculí: Pol Roca

Absoluta Femení: Aida Torres

Compartir