MERCAT MEDIEVAL VIC 2020

PRÒXIMA EDICIÓ: 5, 6, 7 i 8 de desembre 2020

La ciutat de Vic es transforma en un poblat Medieval amb Artesans, Taverners, Firaires i Espectacles al carrer

 

Horari:

  • Cada dia de 10'00h a 20'00h

Tipus d'entrada:

  • Accés gratuït


Els carrers del centre històric de Vic tornen a l'època medieval. Durant aquests dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb expositors repartits per tot el nucli antic de la ciutat amb una oferta àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes.

Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pop, pastisseria artesanal o embotits, entre molts dels productes que s'hi ofereixen. 

Pel què fa a l'oferta cultural, la representació de L'Assalt de l'Altarriba ens endinsar en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang! Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per espais emblemàtics de la ciutat.

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats activitats infantils, música, balls i els espectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps.

Al llarg del recorregut, el visitant hi trobarà recreacions d'oficis medievals, on mestres artesans mostren les diferents tècniques de treball artesanal. També hi ha cabuda per un espai dedicat exclusivament a la venda de productes nadalencs, l'espai Ja és Nadal al Medieval! s'ubica a la Plaça dels Màrtirs amb la participació d'una vintena d'expositors de productes nadalencs com figures de pessebre, tions, arbres de Nadal o torrons, entre d'altres.