MERCAT DEL RAM

PRÒXIMA EDICIÓ: 3, 4 i 5 d'abril de 2020 


Horaris de fira:

  • Divendres de 17'00h a 20'00h
  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Horaris Jocs en família (Pl. dels Màrtirs i Pl. Santa Eulàlia):

  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 14'00h i de 16'00h a 20'00h


Tipus d'entrada:

  • Pavelló Ramader: 3,-€ 
  • Zona Eqüestre: accés gratuït Matins | accés Tardes: 3,-€
  • Resta d'espais: accés gratuït

  

UNA FESTA PER CELEBRAR LA TRADICIÓ AGRÍCOLA I RAMADERA D'OSONA

El Mercat del Ram celebra, cada any, la tradició agrícola i ramadera de la comarca. Durant 3 dies, Vic acull una programació extensa d’activitats relacionades amb aquests dos sectors, però també se sumen a la festa múltiples propostes lúdiques i comercials.

Les activitats relacionades amb la ramaderia es concentren a l’entorn del Recinte Firal El Sucre, on es duen a terme jornades tècniques, concursos ramaders, exposició de bestiar i altres activitats relacionades amb aquest sector.

Una de les iniciatives més destacades dels últims anys és La Casa de Pagès que s’instal·la al pavelló del Recinte Firal El Sucre i acull un seguit d’espais adreçats, principalment, al públic familiar i que donen a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions.

A les carpes de l’exterior del Recinte Firal, s’hi porten a terme concursos d’abast estatal oberts al públic, com el Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus o el Concurs Nacional de Vaca Frisona

La Rambla del Passeig acull l’Espai Terra i Cuina, que combina gastronomia, venda de productes de proximitat, una mostra de cerveses i música. Hi podeu trobar una àrea amb parades de productes de proximitat, una mostra de cerveses catalanes i una carpa on fer-hi degustacions i àpats especials, que es complementen amb concerts i actuacions a la Plaça del Carbó. 

A la zona esportiva s’hi pot trobar la Mostra Eqüestre, on s’hi programen durant tot el cap de setmana diverses activitats relacionades amb les demostracions i competicions eqüestres de diferents modalitats.

Altres activitats destacades són la Mostra de Turisme, la Mostra de Maquinària Agrícola, la Mostra d’Horticultura, Jardineria i Energies Renovables, la Mostra d’Automòbils, o la Mostra d’Artesania. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es fan un gran nombre d’activitats adreçades al públic infantil amb jocs, tallers i espectacles, així com també exhibicions castelleres i de gegants, sardanes i diverses competicions esportives.

Els globus aerostàtics formen també part del Mercat del Ram des de fa molts anys. El Club Català de Globus organitza aquest esdeveniment esportiu que, després de més de trenta edicions, és tota una icona de la ciutat de Vic i del Mercat del Ram.


MOSTRES COMERCIALS I UBICACIONS:
 

Zona Recinte firal El Sucre:
   -  La Casa de Pagès
   -  Exposició de vacum
   -  Exposició ovina
   -  Exposició de porcí
   -  Concurs Català de Canals Porcines
   -  Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus
Edifici El Sucre:
   -  Jornades tècniques
C. Joan de Serrallonga:
   -  Mostra d'energies renovables i jardineria
   -  Mostra d'horticultura
C. Mossèn Josep Gudiol:
   -  Mostra d'automòbils
Av. del Països Catalans:
   -  Mostra de maquinària agrícola i vehicles industrials
Rambles del Passeig i del Carme:
   -  Espai Terra i Cuina i CCCV
   -  Mostra de turisme
C. de Santa Joaquima de Vedruna i Pl. Santa Eulàlia:
   -  Zona infantil
   -  Mostra d'artesania

Zona Esportiva:
   -  Exhibicions i demostracions eqüestres
   -  Exposició de cavalls