ACTIVITAT PER LES ESCOLES - Iniciació a la bioconstrucció

Activitat didàctica dirigida als alumnes que vulguin iniciar-se al món de la bioconstrucció

Els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO d’algunes escoles de Vic participen en la visita didàctica i el taller pràctic sobre bioconstrucció que realitzem des de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible.

 

Una part de l’activitat consta d’una visita que es durà a terme pel pavelló comercial, al Recinte Firal el Sucre. Una guia acompanyarà als alumnes a veure les empreses, materials i productes que es presenten per tal d’introduir-los al món de l’energia i construcció sostenible.

 

L’altra part de l’activitat, és el taller, que també es durà a terme al Recinte Firal. L'activitat formativa està enfocada per assolir la construcció d'unes maquetes en format reduït d'una construcció predefinida i realitzada pels propis participants. Les maquetes donen una aproximació visual de com esdevindrà una construcció concreta un cop finalitzada. Al fer servir materials com el fang, la sorra, la farina o l'aigua, els alumnes s’aproximen a una realitat constructiva gràcies a la seva facilitat de manipulació i a l'agradabilitat als sentits a l'hora de fer servir materials nobles i gens tòxics per a qualsevol públic. Tots els materials de la pràctica són naturals o de baix impacte ambiental, per afavorir la reducció de la petjada ecològica i fer ús de materials locals o de proximitat.

 

De la mà dels nostres experts en la construcció natural, els alumnes que participen al taller s’aproximaran a la visió holística de la bioconstrucció.