El Mercat Medieval s’instal·larà a Vic del 6 al 9 de desembre, generant un impacte a la ciutat i a la comarca de gairebé 5 milions d’euros

27/11/2018
2625

El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha presentat aquest dimarts l’edició d’enguany, destacant que aquesta cita anual té un impacte econòmic total de 30 milions d’euros
El del director de teatre, Pep Simon, ha exposat les novetats de L’Assalt de l’Altarriba

Aquesta tarda s’ha presentat una nova edició del Mercat Medieval de Vic, que arriba a la 23a edició i que aquest any es farà del 6 al 9 de desembre. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha exposat les principals xifres de l’estudi econòmic i de comptatge que es va encarregar en l’última edició, destacant que el Mercat va comptar amb més de 350 mil visitants i el grau de satisfacció va ser majoritàriament excel·lent, és a dir, de 9 sobre 10. El regidor també ha exposat que l’impacte econòmic total va ser quantificat en gairebé 30 milions d’euros, dels quals més de 4 milions 700 mil euros són d’impacte a Vic i a la comarca d’Osona, amb un retorn de 146, 5 euros per cada euro invertit. Altres xifres destacades són que arran del Mercat Medieval es generen 242 llocs de treball, i que un 78% dels visitants són un públic fidelitzat, que ja ha vingut en anteriors edicions. Pel què fa a la procedència, un 69% ve de la província de Barcelona (sense comptar Osona), un 18% ve d’Osona, un 6% de la província de Girona, un 2% de la província de Lleida, un 2% d’altres països, un 1% de Tarragona, i un 1% d’altres comunitats autònomes.

Pel què fa a l’edició d’enguany, les activitats preparades i les ubicacions són similars a edicions anteriors. El Mercat, que estrena nova imatge dissenyada per l’empresa vigatana Partee, comptarà amb 358 parades de tot tipus de productes i artesanies, així com tavernes on menjar i beure, distribuïdes pel centre de la ciutat, i dos zocos d’inspiració àrab, un situat al Parc Jaume Portell i l’altre a la Plaça Gerbert d’Orlhac. Les parades són majoritàriament provinents de Catalunya, però també n’hi ha de Balears, Astúries, Castella-La Manxa, Aragó, Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Portugal.

Un nucli important d’activitat serà la zona de les Adoberies on es tornarà a instal·lar el campament medieval, el tir amb arc, la recreació d’oficis representatius de l’època medieval i passejades en poni, a més de nombroses tavernes. De ponis també n’hi haurà al Parc Maria Àngels Anglada i Abadal.

Pel què fa a les activitats adreçades al públic familiar, es situaran a la placa dels Màrtirs i a la plaça Santa Eulàlia, on es duran a terme titelles, carro de contes, atraccions i tallers. L’exhibició d’aus rapinyaires també estarà situada a la plaça dels Màrtirs.

En la vessant cultural, es torna a comptar amb L'Assalt de l'Altarriba, un recorregut teatral basat en fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV. El director de l’obra, Pep Simon, ha explicat que les novetats d’aquesta edició inclouen noves localitzacions i “nous aromes, ja que per cada escena s’ha buscat una olor especial que l’identificarà”. Els nous escenaris són el Pati de la Casa Sacerdotal i l’Albergueria. La resta d’espais són el claustre de la Casa de Convalescència, el Pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Sta. Creu, l’Orfeó Vigatà, l’Escorial, la Casa Bojons i el Temple Romà. Simon ha volgut destacar la implicació d’un equip de més de 80 persones que fa possible posar en escena aquesta obra, i també ha agraït a tots els propietaris la cessió dels seus espais per poder-la fer.
 

Compartir