El Mercat de Música Viva de Vic, 35 anys treballant per la música en directe

03/07/2023
1242

El MMVV Pro Catalan Arts! preveu superar les 900 acreditacions professionals, amb molta participació internacional


Marco Mezquida protagonitzarà el concert inaugural amb l’estrena deTornado, el seu nou projecte al costat de Massa Kamaguchi i Ramon Prats


La 35a edició del MMVV comptarà amb 6 coproduccions, dues d’elles internacionals, i 24 estrenes de disc o d’espectacle en directe

Un total de 56 artistes passaran pel Mercat de Música Viva de Vic i oferiran fins a 59 concerts des del dimecres 13 fins el dissabte 16 de setembre


Enguany, el MMVV posa el focus a Itàlia, amb 5 propostes artístiques a la programació i una delegació d’una vintena de professionals italians

El MMVV es Mou es consolida com a programació de primavera i estiu en col·laboració amb festivals de Catalunya

 

Vic, dimarts 20 de juny de 2023. – El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) arriba a la seva 35a edició amb projectes consolidats, amb l'experiència i el vincle amb el sector assolida al llarg d'aquests anys, i al mateix temps amb la inquietud i l'empenta de l'inici per
seguir descobrint noves i millors maneres de treballar per la música en viu.

Del 13 al 16 de setembre, Vic tornarà a vibrar amb un Mercat ple d’estrenes, artistes internacionals i propostes artístiques diverses i singulars, amb 59 concerts de 56 grups i artistes (46 en la programació professional i 10 en la programació de festival) i la perspectiva d’acollir més de 900 professionals de la indústria musical.

Dels 46 artistes que actuaran en el MMVV Pro Catalan Arts!, 24 (més de la meitat) seran estrenes de disc o d’espectacle en directe, entre les quals s’inclouen sis coproduccions i el concert inaugural, a càrrec de Marco Mezquida.

La programació d’enguany evidencia una clara tendència per part dels músics més joves a prescindir dels estils musicals i a difuminar les fronteres entre gèneres. Aquesta actitud, que mostren sense cap mena de prejudici, s’exten també a l’hora de definir-se i presentar-se,
quan citen múltiples influències de tipus molt divers. Aquesta tendència es veu reforçada gràcies a que molts dels artistes veterans que hi actuen també comparteixen aquesta manera de fer i entendre la música.

El MMVV Pro Catalan Arts!, el vessant professional del Mercat, tindrà lloc de dimecres 13 a dissabte 16 al migdia, i es concentrarà a l’àrea de L’Atlàntida, amb un format dinàmic orientat a generar trobades entre professionals, impulsar la indústria de la música en directe, contribuir a la dinamització del sector, així com promoure la contractació d’artistes. Durant tres dies es realitzaran presentacions de projectes i d’empreses i dels seus catàlegs artístics (pitchings), reunions ràpides (speed meetings) i reunions sectorials. Aquesta activitat professional es complementarà amb concerts al Teatre R. Montanyà-L'Atlàntida, a l’Auditori J. Maideu-L'Atlàntida, a la Carpa de L’Atlàntida, a la Jazz Cava i incorpora un nou
espai, la Sala 3 de L’Atlàntida.

La presència internacional de professionals al MMVV Pro Catalan Arts! s’espera que es mantingui com en la passada edició, amb presència de professionals de diverses àrees del sector –des de programació i booking fins a centres de creació–, vin guts d’arreu del món.
En una edició en la que es treballa posant el focus a Itàlia, s’espera una delegació important de professionals italians i representants d’espais d’exhibició, centres de creació i festivals.

Cal destacar l'ajuda rebuda d'Acción Cultural Española (AC/E) a través del programa "Visitantes", per cobrir part de les despeses de viatges de 15 experts internacionals. Per aquesta edició, preveiem una delegació formada per més de 70 internacionals.

 

Vincles amb les comunitats autònomes

El MMVV Pro Catalan Arts! també té l'objectiu de fomentar el diàleg amb la resta de l’Estat i teixir relacions d’intercanvi musical amb les diferents comunitats autònomes. Alguns d’aquests vincles es mantenen des de fa ja anys, com és el cas d’Euskadi, Galicia, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Andalusia, Extremadura i recentment s’ha ampliat la xarxa amb Navarra.

Aquesta col·laboració permetrà convidar artistes d’algunes d’aquestes comunitats, que podran donar a conèixer la seva música i el seu talent a professionals catalans i d’arreu del món, i a la vegada es comptarà amb delegació de professionals d’aquests territoris que podran conèixer les propostes catalanes que es presentaran en el Mercat.


La internacionalització del Mercat

El MMVV forma part de diferents xarxes professionals relacionades amb el sector, com l’ETEP (programa d’intercanvi de talent musical europeu finançat per la Unió Europea), l’FWMF (Forum of Worldwide Music Festivals), GLOMMNET (Global Music Market Network), ADIMI (Asociación para el Desarrollo de la Industria Musical Iberoamericana), La Red (Red Estatal de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública) i KEYCHANGE (Plataforma de Festivals Europeus per a la igualtat de gènere). Amb totes hi manté una aliança que permet programes d’intercanvi i cooperació estable, i també té acords de col·laboració amb els esdeveniments Womex, MAMA Paris Música & Convention, MAPAS Canarias, Eurosonic Països Baixos, Napoli World Music, Oslo World Music, A to JazZ de Sofia i Imaterial d’Èvora.

Enguany cal ressaltar la presència d’UPBEAT (EUROPEAN SHOWCASE PLATFORM FOR WORLD MUSIC), la plataforma europea de showcases de world music, de la que el MMVV n’és membre i forma part de la junta.

El MMVV acollirà l’assemblea anual d’UPBEAT, el dijous 14 de setembre, on estan convocats els seus 14 membres actuals.

Aquesta plataforma, cofinançada per Creative Europe, dona suport a músics, festivals i professionals europeus, amb un enfocament a la sostenibilitat i al descobriment de talent. La seva missió és crear una escena de les músiques del món pròspera i avançada a Europa,amb un ampli impacte artístic i social, en benefici d'artistes, festivals i públic.

És un sistema de suport financer i de treball en xarxa per als esdeveniments i showcases de festivals europeus que comparteixen els valors fonamentals del projecte: suport al nou talent, suport a la música en llengua original, sostenibilitat i enfortiment de la xarxa europea
de professionals del sector.

Entre les trobades sectorials que tindran lloc durant el MMVV Pro Catalan Arts! cal destacar la jornada organitzada per l’Associació Professional de Representants, Promotors i mànagers de Catalunya (ARC), la Cambra de Comerç de Barcelona i la Cambra d’Osona, d’informació i divulgació sobre la optimització fiscal en el finançament de la música en viu, que tindrà lloc el divendres 15 de setembre.

Aquesta jornada gira al voltant de la “Ley orgánica del Impuesto de sociedades 11/2020”, llei que introdueix una modificació amb la finalitat de facilitar que altres empresaris, fins i tot completament aliens al món de l'espectacle, puguin finançar a empreses d'esdeveniments d’arts escèniques i música en viu. Es tracta d’un canvi legislatiu que permet que les empreses promotores de música en viu puguin rebre nou finançament, transferint les deduccions fiscals a les que tenen dret per les seves produccions a tercers, en aquest cas a empreses inversores, el que suposa una excel·lent eina per finançar a aquests promotors de música en viu.

La jornada va dirigida tant a les empreses promotores musicals com a les possibles empreses inversores. La idea és que la dinàmica inclogui un espai de networking on projectes culturals i inversors es trobin, i d’aquesta trobada es generin nous projectes conjunts en aquest àmbit. Una jornada que té com a principal objectiu trobar possibles inversors per poder dinamitzar aquestes operacions i contribuir a millorar el finançament de les empreses que es dediquen a la música en viu.


Les produccions i coproduccions del MMVV

La programació de la 35à edició del MMVV inclou més coproduccions que en cap edició anterior, 6 d’entre les 24 estrenes de disc o d’espectacle en directe.

Entre les 6 propostes artístiques que coprodueix el Mercat de Música Viva de Vic aquest any, cal destacar la diversitat de gèneres musicals, de trajectòria artística dels grups i de nacionalitats diferents, amb dues propostes internacionals.

Marc Parrot presentarà Turisme per la memòria, un viatge pels seus 30 anys de trajectòria amb una posada en escena teatral.

Conjuntament amb L’Espai Marfà, el MMVV coprodueix el nou espectacle de Xavi Lloses, Estornells sonors, una proposta arriscada i innovadora que vincula la música i la tecnologia dels telèfons mòbils.

Començar de nou, és el tercer projecte discogràfic de Paula Valls, i el primer que fa en català. Segurament el seu disc més personal, un retrat de la Paula d'avui després d'estar allunyada dels escenaris durant un temps.

LaboratoriA és una companyia formada per cinc dones i constituïda com un laboratori d'experimentació artística per desconstruir els rols de gènere vinculats al flamenc. A Vic estrenaran la seva última creació, Qué quiere la niña.

Blood Quartet & Dongyang Gozupa s'uneixen per crear a Terra Ignota un nou folklore imaginari on la tradició musical del país asiàtic coreà se suma a l'exploració sonora i compositiva abstracta, al rock alternatiu i a les derives ambient, electrònica i jazz-free.

L’italo-català, Alessio Arena, i el trio napolità, Suonno D’Ajere, posen música als sonets escrits per Garcilaso de la Vega en la seva època napolitana. Lasso és un fascinant viatge a través del temps i de la ciutat de Nàpols, que té mil cares.

Les produccions de Blood Quartet & Dongyang Gozupa i Alessio Arena & Suonno D’Ajere han estat coproduïdes amb la Fabrica de Creació Fabra i Coats.


Una programació molt diversa

El menorquí, resident a Barcelona, Marco Mezquida inaugurarà la 35a edició del MMVV amb la pre-estrena del seu nou disc Tornado, un projecte concebut amb els seus estimats companys Massa Kamaguchi, al contrabaix, i Ramon Prats, a la bateria.

Enguany la graella de concerts està pensada per a que el públic pugui gaudir-los tots –encara que en algun cas no siguin sencers– i no hagin de deixar de veure cap proposta.

En la programació professional es recupera la presència d’artistes internacionals, posant el focus a Itàlia. Es podran veure un total de 14 propostes artístiques internacionals entre les quals 5 italianes: la coproducció del MMVV amb la Fabra i Coats, Alessio Arena & Suonno D'Ajere; Kalàscima, un grup folk vitalista des de la Puglia; Kakawa, una proposta que convina a la perfecció la música electrònica amb la world music més festiva; Guinevere ens presentarà el seu EP de debut amb el seu pop de cambra preciosista i efectiu, gràcies a la seva veu; i Dardust, nom artístic del pianista, compositor i productor Dario Faini tancarà la nit de divendres a L'Atlàntida amb una sessió d'electrònica tan elegant com ballable.

Entre els altres 9 artistes internacionals hi haurà Nomades, quartet francès de música tradicional; Bia Ferreira, una continuadora de la música afro-basilera; la banda macedonia de neofolk, Kalata; Meral Polat Trio, trio holandès liderat per la vocalista i filla del poeta Ali Ihsan Polat; la argentina Cata Raybaud, una de las referents de la cançó indi de Buenos Aires; La vida mía, un power trio mexicà de latin rap i electro-pop;
Tukan, un sorprenent quartet de jazz i pop-rock, que diuen que fan electrònica en directe; Blood Quartet & Dongyang Gozupa, ja presentat com a coproducció; i Alto for Two, banda catalano-holandesa, liderada per les saxofonistes Kika Sprangers i Irene Reig.

Completant la programació, dimecres 13 arrencarà la programació amb la proposta experimental del duet Los Sara Fontan al Teatre. El mateix dia i a l’escenari de l’Auditori Carles Cases Strings Band estrenarà el seu nou projecte basat en bandes sonores compostes per ell. La cantant i compositora mallorquina Maria Hein, presentarà el seu nou disc, en el què aposta pels elements electrònics. A la tarda serà el torn de BOYE amb l'estrena del seu nou projecte amb una gran presència escènica. La saxofonista i cantant, Eva Fernández, defensarà la seva proposta de jazz i cançó, amb els temes del nou disc ¿Cómo llamar a esto?.

Alba Carmona obrirà al matí els concerts de dijous 14, amb el seu espectacle Cantora, on parteix de la música tradicional espanyola i el flamenc. El duet extremeny-canari, Ruiseñora, presentaran Palmerita Palmerita, el seu darrer disc on barregen jotes, cobles i saetas amb els sintetitzadors. A la tarda serà el torn de Merina Gris, un trio que arriba d’Euskadi amb una força arrasadora en els seus directes. A la Sala 3 de L’Atlàntida tocarà la pianista i compositora Laura Andrés presentarà Venus, amb el piano com a eix vertebrador de la seva música. En el mateix escenari, Maite Larburu presentarà el seu trio de música instrumental amb un directe poderós i poc habitual en l’àmbit de la música amplificada. La cantautora i productora gallega, Sés, pujarà a l'escenari de l’Auditori acompanyada de la seva banda, per mostrar el seu estil propi que beu de la tradició oral, el rock&roll i la folk gallec. La jove proposta de reggae i dancehall Boom Boom Fighters & COOKAH P és la banda protagonista del projecte Incubadora MMVV – Cases de la Música i actuaran la nit de dijous a la Carpa de L’Atlàntida.

Divendres 15 serà el torn del guitarrista, cantant i compositor de Flix, Xarim Aresté, que pre-estrena cançons del seu proper disc. El projecte del valencià SanIsidro arriba a la Jazz Cava de Vic per desplegar el ventall d’influències del seu disc de debut, Sambori: flamenc, son cubà, música popular i rock&roll.

Al vespre del divendres, Bru Ferri presentarà un doble àlbum en el qual posa música a textos propis i poemes de Lorca, acompanyat de Juan Pastor, al contrabaix, i Marc Miralta, a la bateria. El Teatre R. Montanyà acollirà la pre-estrena de Corsé, el nou projecte discogràfic de la pianista i compositora Clara Peya, una de les artistes més prolífiques i compromeses del nostre país.

La nit de divendres, a la Jazz Cava, el quartet d’indie rock & slowcore, Heal, s’estrenarà al MMVV amb la força del seu directe i la personalitat de la seva vocalista.

A l’Auditori de L’Atlàntida, divendres a la nit sonarà Suelta és el nou treball de Meritxell Neddermann, la teclista i vocalista que ha trobat el seu so a partir de les seves influències de la clàssica, el jazz, el funk i l’indie. A l’escenari de la Carpa es podrà escoltar el grup de pop urbà Sexenni que està avançant cançons noves del seu proper disc. La formació navarresa de country i americana, Jo & SwissKnife, posaran dempeus al públic a la Sala 3 de L’Atlàntida. La Ludwig Band trepitjarà l'escenari del Teatre R. Montanyà la nit de divendres amb noves cançons que formaran part del seu proper nou disc. La nit a La Jazz Cava acabarà amb el power trio mallorquí de rock alternatiu, Peligro!


Festival per a tots els públics

Els concerts oberts al públic general al Teatre i a L’Auditori de L’Atlàntida i a la Jazz Cava mantindran el preu de 3€, mentre que els concerts a la Carpa de L’Atlàntida, la Plaça Major Vera i El Sucre Estrella DAMM, seran gratuïts com fins ara.

A l’escenari Plaça Major Vera, durant divendres i dissabte s’hi podrà veure Dan Peralbo i el Comboi, Marala, Mazoni, Julieta, Ginestà i Los Mambo Jambo Arkestra. A l’escenari El Sucre Estrella DAMM hi actuaran Balkan Paradise Orchestra, The Tyets, Lildami i la valenciana, Tesa.

Dissabte al matí, al Teatre de L’Atlàntida, 2princesesbarbudes estrenaran el seu darrer disc Som i serem, una aproximació al món dels insectes amb una mirada curiosa, respectuosa i divertida. El concert de 2princesesbarbudes serà gratuït amb reserva d'entrada per qüestions d'aforament.
El mateix dissabte, a la Carpa de L’Atlàntida, hi actuarà el grup de música familiar Xiula, amb la presentació del seu nou disc, Babynova, noves cançons sobre els grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot.

A part de la programació oberta al públic, als concerts de la programació professional –que es celebren de dimecres a divendres – hi podrà accedir el públic no acreditat, a partir de les 18h i per un preu de 3 euros per entrada en el cas de les actuacions a la Jazz Cava, el
Teatre i L’Auditori de L’Atlàntida, i amb entrada gratuïta als concerts de la Carpa de L’Atlàntida.


Programació OFF

Com sempre, l’escena OFF del Mercat està enfocada a col·laborar amb entitats i institucions del sector de la música, oferint-los la possibilitat de donar a conèixer artistes del seu entorn que estan fent-se un lloc en el circuit musical. La programació OFF d’enguany es concentra de dijous a dissabte a la Plaça dels Màrtirs, i hi participaran les Cases de la Música programant el dijous 14 a Caramelo, La Niña paracaídas, Lia Kali i Neptú. L’ESMUC i el Taller de Músics portarán els artistes del divendres 15 a la Plaça dels Màrtirs Au Rora i Eva Fort (TM), i Àlex Duato i Paula Piñero (ESMUC). En el mateix escenari, divendres serà el torn del concurs Sona 9, amb els tres finalistes del Sona9 2023, que es donaran a conèixer properament i amb l’actuació de Figa Flawas, guanyadors de l’edició Sona9 2022.


El MMVV es Mou: Accents, Música a la Gespa, ÍTACA i PAS

El Mercat de Música Viva de Vic ha celebrat durant la primavera i estiu, la seva tercera edició d'El MMVV es Mou, consolidant així una programació amb segell MV fora de les dates del MMVV i que pretén donar suport a artistes que presenten nous treballs abans de l’estiu. El MMVV es Mou també té la voluntat d'establir connexions i teixir xarxes amb altres esdeveniments del país.

Enguany ho ha fet en col·laboració i amb la complicitat de quatre festivals de Catalunya: el Festival Accents (Reus), amb el concert de Judit Neddermann que presentava el nou disc “LAR”, el Festival Música a la gespa (Parc del Castell de Montesquiu), amb Magalí Datzira que va presentar el seu primer disc en solitari “Des de la cuina”, el Festival ÍTACA (Gualta), amb l’actuació de Renaldo & Clara, presentant el seu nou disc “La boca aigua”, i el Festival PAS – Pont a les Arts Sonores (Martorell), amb un concert d’Alba Careta Group i el seu disc “Teia”, que actuarán el proper divendres 7 de juliol.


Projecte Link: 2a edició

El Projecte Link va néixer el 2022, fruit de la necessitat, per part de representants de la indústria musical catalana, de fomentar l'assistència de nous programadors i programadores municipals que no han participat mai al Mercat.

Link enllaça tècnics culturals municipals que tenen una llarga trajectòria i experiència al Mercat, amb tècnics que no l’han visitat mai o que s’han incorporat recentment al sector. Aquests reben un acompanyament, assessorament i mentoratge dels més veterans, per introduir-se i entendre el funcionament de l’esdeveniment i conèixer dinàmiques de treball concretes del sector.

En aquesta edició, també es faran sessions específiques pensades per a les noves empreses del sector que han començat a treballar fa poc, i a les quals els hi calgui algun suport per conèixer el funcionament de l'administració pública i/o el funcionament del MMVV.

Enguany, es celebra la segona edició amb el mateix equip de programadores municipals. L’equip de Linkers de referència 2023 son: Xavier Campón (Director de programes culturals SPM Viladecans Qualitat), Clara Martínez (Tècnica de l'Oficina de Difusió Artística, Diputació de Barcelona), Ricard Pardo (Tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Martorell), Maribel Picapiedra (Tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Badalona), Anabel Rodríguez (Tècnica de l'Oficina de Difusió Artística. Diputació de Barcelona) i Jordi Serrat (Tècnic de
Cultura de l'Institut de Cultura d'Olot).


Projecte Incubadora – MMVV i Cases de la Música

El Mercat de Música Viva de Vic i Cases de la Música estan treballant conjuntament en el Programa de suport a l’artista “Incubadora”, amb el que es pretén acompanyar a un artista o grup seleccionat per a aconseguir trobar una empresa que el representi i per desenvolupar el seu treball artístic a nivell professional. El MMVV vol ser-hi des del començament, fer d’accelerador i finalment presentar l’artista o banda seleccionada dins el programa artístic de l’edició corresponent. Enguany Boom Boom Fighters & COOKAH P han estat la banda seleccionada i se’ls podrà veure la nit de dijous a la Carpa de L'Atlàntida.


Projecte RIIING

RIIIING! Els musicals que truquen a la porta, és una coproducció del Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT (The Mediapro Studio) amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals.

Durant els dies 10 i 11 de juliol de 2023 es presentaran, a CASA TERRAT, 8 propostes artístiques de les quals una serà seleccionada per un jurat format per 5 professionals del sector teatral, per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle. Aquesta distinció anirà acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte. Dins les jornades, es concedirà també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que serà programat al proper Mercat de Música Viva de Vic, per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus.

D’altra banda, hi haurà un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obtindrà l’enregistrament d’una maqueta i, per últim, hi haurà el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

Un MMVV més compromès amb els ODS

Fa anys que el Mercat de Música Viva de Vic aposta per millorar diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. Ara, aquests compromisos s’identifiquen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de diferents iniciatives, com per exemple la pertinença a l’associació Mujeres de la Industria de la Música (MIM).

També en relació a la igualtat de gènere, el MMVV forma part, des de fa anys, de Keychange, el programa europeu que fomenta la presència de dones i d’identitats dissidents de gènere a la indústria musical. En aquest sentit, el 35è MMVV comptarà amb més del 50% de propostes artístiques liderades o coliderades per dones.

Des del 2020 s’ha incorporat la interpretació del llenguatge de signes en un dels escenaris amb més capacitat, amb un treball de complicitat amb els artistes que actuen i, sobretot, una tasca acurada amb les agrupacions de persones sordes de la comarca.
Aquest any, el MMVV tindrà present la inclusió social amb la interpretació en llenguatge de signes de 4 concerts i, en la mateixa línia, s’està treballant per oferir motxilles vibratòries que se sumaran a la interpretació, i fer que l’experiència sigui el màxim de satisfactòria pels usuaris.

També es garanteix ja l’accessibilitat segura a tots els escenaris del Mercat i amb bona visibilitat per a persones de mobilitat reduïda

Pel què fa a la sostenibilitat ambiental, des de fa uns anys es van implementant mesures que redueixin l’impacte ambiental d’un esdeveniment tan gran com és el MMVV.
En la 35a edició del Mercat de Música Viva de Vic s’ha aconseguit ja la reducció del plàstic i el paper, potenciant l’ús de l'aplicació del MMVV pels dispositius mòbils, la gestió de residus a través de la recollida selectiva, la utilització de gots de pasta d’arròs, reciclables i retornables, eliminació del paper en entrades, braçalets PRO i programa de mà, cartells del MMVV als escenaris, etc.

Pel què fa al transport, a Vic es pot arribar caminant a qualsevol escenari, i també es fomenta l’ús del transport públic a través de convenis, com el que es té amb el Consell Comarcal a partir del què s'activen els busos nit per al jovent d'altres pobles de la comarca, i el nou acord amb una App per a compartir cotxe per anar i tornar de Vic. El MMVV s’adreça a un públic de proximitat, la qual cosa rebaixa la petjada ecològica.

En relació a la sostenibilitat en els escenaris, es minimitza l’impacte ambiental a tots els espais amb la utilització d’energia verda, i s’està treballant per a que en un futur proper es pugui comptar amb la implantació de punts de llum que substitueixin els generadors dels escenaris exteriors.


Patrocinadors del MMVV

El Mercat de Música Viva de Vic es duu a terme gràcies a la implicació de les institucions públiques que l’impulsen i li donen suport: l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya a través de l’ICEC. I també al Ministerio de Cultura a través de l’INAEM, i la Diputació de
Barcelona, a través de l’ODA.
Però el MMVV també és possible gràcies al patrocini i la implicació d’empreses privades com: ESTRELLA DAMM, patrocinador principal i VERA, patrocinador tecnològic, a banda d’un seguit d’empreses i institucions que col·laboren i donen suport.

 

Compartir