La FECS tindrà lloc del 17 al 19 de febrer al Recinte Firal El Sucre i reunirà
els sectors de l’autoconsum elèctric, la bioenergia i la bioconstrucció
Nova cita a Vic per a empreses i professionals relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció, així com per a particulars i estudiants interessats en aquests àmbits. Neix la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS), que tindrà lloc al Recinte Firal El Sucre del 17 al 19 de febrer i és fruit de la fusió de diversos esdeveniments firals relacionats amb el sector que se celebraven a la ciutat: la Fira de la Biomassa, el Saló del Biogàs, la Fira de l’Autoconsum Elèctric i la Fira de la Fusta Constructiva.
D’aquesta manera es creen sinergies entre aquests esdeveniments i s’erigeixen en una fira de referència on trobar-hi l’actualitat, les novetats, empreses i projectes d’aquests sectors, de creixent interès i de vital importància pel planeta. En aquest sentit, com ha explicat Anna Sanitjas, directora General d’Ecosistemes Forestals, a la roda de premsa de presentació de la FECS, la fira “dona resposta a una de les principals necessitats del país i de la societat, que és fer front a l’emergència climàtica”. “Estic convençuda que serà una fita clau per treballar plegats per aquest món més verd i més sostenible”, ha afirmat Sanitjas.
Amb la FECS, l'Ajuntament de Vic compleix el 100% del compromís de crear noves fires i millorar les existents tal com es recull en el Pla d’Actuació Municipal, i que té l’objectiu de consolidar Vic com una ciutat amb progrés econòmic i referent a la Catalunya Central. La fira va en la línia d’avançar cap a un país millor, amb una economia circular i energies renovables, molt més net i on poder-hi viure millor. L'objectiu principal de la FECS és promocionar l’ús de les energies renovables, així com tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. I és que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible.
L’entrada a la FECS és gratuïta però cal inscripció prèvia a la pàgina web de Vic Fires o a l’app VicFires Virtual. La nova fira comptarà amb més de 50 expositors i es dividirà en tres grans espais. El primer inclourà fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries, consultories... relacionades amb l’autoconsum elèctric. Al segon s’hi trobaran empreses relacionades amb la bioenergia: dels àmbits de la biomassa i la gestió forestal. I al tercer, professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics, nous materials de bioconstrucció...
Un extens programa d’actes
A banda de l’espai expositiu, la fira comptarà amb activitats paral·leles com unes jornades tècniques, que tindran lloc durant cadascun dels tres dies de l’esdeveniment i on hi participaran una setantena de ponents. També hi haurà un espai de presentacions comercials per part de les empreses expositores; dues exposicions relacionades amb la bioconstrucció; visites guiades i un taller de bioconstrucció per a les escoles, i una innovadora instal·lació de mapping interactiu per aprendre sobre la biomassa forestal. A més, l’escola Orígens oferirà un taller sobre envans de bioconstrucció, amb inscripció prèvia.
Per altra banda, en el marc de la fira també se celebraran les Jornades de la Fusta Constructiva, que consistiran en ponències, formacions i en el muntatge del Pont Arcuato, un disseny de Leonardo da Vinci. “L’interès per la construcció sostenible amb fusta ha esdevingut una tendència creixent entre els professionals d’arquitectura, interiorisme, construcció, producció de materials... però també en la societat en general”, ha explicat Alfons Solé, President del Gremi de Fusta i Moble.
Organitzadors i col·laboradors
La nova Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible està organitzada per l’Ajuntament de Vic en una clara aposta pel medi ambient, al costat d’accions com la campanya Suma’t al Zero o la instal·lació de plaques fotovoltaiques. De fet, la roda de premsa de la FECS ha tingut lloc al recinte firal, on aviat s’hi instal·laran més plaques fotovoltaiques pel seu autoconsum.
La fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona i Girona, l’Institut Català d'Energia, l’Agència de l’Energia d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Gremi de Fusta i Moble, Incafust, el Centre de la Propietat Forestal i Nació Digital.
Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© 2025 Lasevaweb Global Web Services S.L. TOTS ELS DRETS RESERVATS