Mercat Medieval Vic | Consells Autoprotecció

Consells d'autoprotecció

* Estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
* Porteu roba i calçat còmoda.
* Estigueu sempre ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic.
* Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
* Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
* Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. Estigueu sempre pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
* Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, feu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte perquè la portin en un lloc visible.
* No us atureu davant les portes d'entrada i sortida ni als passadissos.
* En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.
* No pugeu a les baranes, reixes o altres elements inestables que puguin ser perillosos.
* Finalitzat l'esdeveniment, sortiu de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els objectes personals.

Consulteu també:
Consells d’autoprotecció per a grans concentracions per a persones amb dificultats auditives i de visió
Consells d’autoprotecció per a grans concentracions per a nens i nenes
Consells d’autoprotecció per a grans concentracions (aquí trobareu un llistat de consells i material gràfic amb imatges)


EN CAS D'EMERGÈNCIA

> Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència. Si sou en un recinte tancat, no feu servir els ascensors.
> Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
> Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que hi ha concentrades.
> Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu als serveis d'emergència.
> Si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu el 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius