MERCAT DEL RAM 2019: EL 12, 13 I 14 D'ABRIL TORNA A VIC LA FESTA QUE CELEBRA LA TRADICIÓ AGRÍCOLA I RAMADERA D'OSONA

28/03/2019
3200

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Doniga, han presentat, al centre de la ciutat, l’edició d’aquest any del Mercat del Ram, que es farà els dies 12, 13 i 14 d’abril. Algunes de les novetats d’aquest any són que les demostracions eqüestres no només es podran veure a la zona esportiva, sinó que el dissabte a la tarda també n’hi haurà a la Plaça Major, i en l’àmbit cultural destaca la iniciativa Dissabte de Rams i Llibres, que arriba de la mà de Llibreries de Vic i Òmnium Cultural i que portarà a diversos autors a signar llibres a Vic. L’espai destinat a aquesta activitat estarà situat al carrer Manlleu. Alguns dels escriptors que estaran a Vic dissabte 13 d’abril són: Anna Aparicio, Eva Baltasar, Xavier Bonastre, Josep Burgaya, Meritxell Borràs, Jordi Cabré, Marc Capdevila, Roser Capdevila, Jaume Copons, Liliana Fortuny, Mercè Galí, Ferran Garcia, Christian Inaraja, Jordi Lara, Ramon Mas, Rafel Nadal, Bel Olid, Pilarín, Sebastià Portell, Llucià Ramis, Tània Sàrrias, Toni Soler, Carla Zaplana, entre d'altres. L’horari de signatures serà d’11h a 14h i de 17h a 20h.

D’altra banda, hi haurà continuïtat en les iniciatives més destacades dels últims anys com és el cas de La Casa de Pagès, instal·lada al pavelló del Recinte Firal El Sucre, que acollirà un seguit d’espais adreçats, principalment al públic familiar, que donen a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions.

A la carpa exterior del Recinte Firal El Sucre s’hi durà a terme el 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus (dissabte 13 d’abril, de les 11h a les 14h) i, davant del pavelló firal, el Club de Gos d’Atura Català organitzarà diverses activitats relacionades amb aquests animals com un concurs morfològic i demostracions de treball. En el marc del Mercat del Ram, també es donarà el Premi Especial Osona, un reconeixement a la professionalitat del sector porcí i el seu compromís per una gestió responsable, i s’arribarà a la 37a edició del Concurs de Canals Porcines.

L’Espai Terra i Cuina es tornarà a instal·lar al Passeig, combinant gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses i música. El territori convidat d’aquest any és Pals, que oferirà un arròs típic amb carn i peix.

Un any més, la Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acollirà Vine a Jugar! amb un seguit de jocs i actuacions adreçades al públic familiar.

Altres activitats destacades són la Mostra de Turisme al Passeig, el Concurs de Pintura Ràpida, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra de Jardineria, Horticultura i Energies Renovables, la Mostra d’Automòbils que s’ampliarà a l’aparcament Joan de Serrallonga i el concurs de globus aerostàtics. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es faran exhibicions castelleres i de gegants, i diverses competicions esportives.

Per facilitar la mobilitat, dos carrilets connectaran les zones on hi ha programades més activitats del Mercat del Ram. Els dos trens estaran en funcionament dissabte i diumenge, de 10h30 a 14h30 i de 16h a 20h, amb una freqüència de pas de 20 min. i seran d’ús gratuït. Les parades estaran al Recinte Firal, Plaça del Carbó i Zona Esportiva.

L’alcaldessa ha destacat que el tret de sortida del Mercat del Ram anirà a càrrec de la mestra i escriptora Adela Palacin i Peguera i del llibreter Josep Costa i Ramisa, representants de les Àvies i Avis de la plaça de Vic per la Llibertat, que faran el pregó, el dijous 11 d’abril, a les 20.30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. Anna Erra també ha remarcat que en aquesta edició es comptarà amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president del Parlament, Roger Torrent.

En la presentació, l’alcaldessa i el regidor de Fires i Mercats han estat acompanyats pel cuiner i director de l’Espai Terra i Cuina, David Sanglas, el coordinador de les exhibicions eqüestres, Pere Fajula, el director del Concurs de Canals Porcines, Pere Colom, el gerent de la FEBRUPI (Federació Bruna del Pirineu), Martí Orriols, i el president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers.

Compartir