Baika 2021

5 de juny, 2021

Parc Jaume Balmes, Vic

Horari:  

Dissabte de 10'00h a 20'00h 

Tipus d'entrada:

Accés gratuït

BAIKA aterra a Vic el 5 de juny al parc Jaume Balmes amb l’objectiu de reunir tots els amants de la bicicleta i totes les empreses i organitzacions interessades en noves tendències, serveis i accions formatives en mobilitat sostenible. 

En un mateix espai podràs veure com funciona un generador d’electricitat a través de l’energia motriu d’una bicicleta, un servei de passejades terapèutiques amb tricicles adaptats de Dinamarca, o conèixer de primera mà una de les iniciatives més trencadores d’aquest any relacionada amb la bicicleta: un bus bici que pedala per fomentar la mobilitat sostenible als instituts i escoles de la ciutat de Vic.

La festa de la bicicleta comptarà amb zones d’aprenentatge  de circulació urbana per a famílies i els més petits, xerrades entorn del turisme sostenible o els beneficis psicosocials de la utilització de la bicicleta a càrrec de la Universitat de Vic, i també un espai d’exposició de noves tendències i vehicles lleugers que són tendència a Europa i donen una altre cara de com afrontem els nous reptes del canvi climàtic i el transport a la nostre ciutat. 

ELS ESPAIS

1. ZONA NOVES TENDÈNCIES

 • Exposició i presentació de projectes, noves tendències i mercats emergents a Europa
 • Escultures Sostenibles: construcció d’elements mòbils amb materials reciclats: Partee Design
 • Bicis reciclades i horts urbans: La Germinada
 • Serveis de missatgeria i vehicles d’entregues a domicili sostenibles i treball digne

2. ZONA EXPERIMENTAL:

Un espai exterior per la realització d’activitats vivencials com:

 • Gimcana BIciclot: circuit del qual gaudiran els més menuts (3 a 6 anys), amb tot un seguit de carrils, senyalitzacions, petites rampes…perquè els més petits tinguin els primers contactes amb la bicicleta urbana.
 • NO LIMITS BIKES – Tens dret a sentir el vent als cabells. Realitzarem passejades introductòries al servei utilitzant els diferents punts de l’anella verda de Vic.

 • Punt ITB - Revisió de la teva bicicleta!  

  Per a poder circular per la ciutat amb complerta seguretat i tranquil·litat cal que la nostra bicicleta estigui a punt, aquest servei pretén fer una revisió de les bicicletes dels participants i informar-los del seu estat, possibles reparacions, recomanacions i, en funció de la demanda, fer petites reparacions a l’instant.

3. ZONA CÀPSULES FORMATIVES

Auditori per la realització de xerrades, col·loquis i debats com per exemple:

 • Presentació de l’estudi NOLIMITS Bikes “Com afecta la bicicleta a la nostre salut mental?” Salvador Simó (Universitat de Vic – Recerca en Salut Mental)
 • Xerrada col·loqui: “Fomentar el comerç de proximitat a través de la ciclologística” amb presència d’entitats i empreses de Catalunya Central que treballen aquesta temàtica
 • El bicibus i canvis en cadena, com transforma la ciutat? Presentació de l’aplicació OBici